Quantcast

NOSZTALGIA

Mik azok a paradicsom gyertyák és miért népszerűek?

Mik azok a paradicsom gyertyák és miért népszerűek?
© Shutterstock

Az illatok nemcsak megnyugtatnak minket, de sokszor kellemes emlékeket idéznek. Éppen ezért is olyan népszerű a különleges és kicsit szokatlan paradicsom gyertya az elmúlt hónapokban. 

gyertya pihentető élményt nyújt, finomítja az érzékeket, megnyugtatja a túlpörgetett idegrendszert. Ez az egyik oka annak, hogy nagyszerűen funkcionálnak ajándékként is, mert egy kis gondoskodást adhatunk vele azoknak, akik állandóan rohannak.

Egyre nagyobb a kereslet a gyertyákra

A Houston Chronicle szerint a gyertyák eladása egyre csak növekszik, mivel egyre nehezebb nyugalmat találni a hétköznapokban. Ha meleg és békés atmoszférát szeretnénk teremteni otthonunkban, egy gyertyagyújtás azonnali hangulatjavító lehet. Ha illatos gyertyáról van szó, akkor az alapvetően sokszorozza a nyugtató hatást, és vannak olyan speciális gyertyaillat, amelyet meg kell égetni, ha pihenni szeretne. 

Nem meglepő, hogy a gyertyaipar jelenleg virágzik. A fenyegető világjárványtól való félelem és a kényszerű karantén párosulásával mindannyian többet maradunk otthon, és a gyertya segíthet megnyugtatni kaotikus elménket. A Verified Market Research szerint a gyertyaipar értéke valamivel több mint 7 millió dollár volt 2020-ban, és 2028-ra várhatóan eléri a 10 millió dollárt.

Az illatok emlékeket idéznek

A ma kínált különféle illatok bősége még szélesebb vonzerőt biztosít. Míg a levendula, a vanília és a citrusfélék népszerű gyertyaillatok, az ipar egyre inkább teret hódít néhány szokatlan aromával. Ilyen például a paradicsom gyertya.

A paradicsom rengeteg nosztalgikus emléket ébreszt.
Fotó: Shutterstock
 

 

A gyertyákat általában alkalomra vagy szezonra vásárolják, és az illatuk segít az agynak asszociációkat létrehozni. Például egy leheletnyi sütőtök fűszer is elég, hogy felidézze a Halloweent és az őszt, míg a vanília vagy a fahéj a téli ünnepeket.

A meleg nyári hónapokról néhányan a tengerparti hullámok illatára gondolhatnak az óceán közelében. Egy másik illat azonban, amellyel valószínűleg csak a nyári hónapokban találkozunk, ha olyan területen élünk, ahol évszakok uralkodnak, a házi paradicsom. 

A paradicsomtermesztés sokak számára nosztalgikus tevékenység. Mivel a paradicsom az egyik legkönnyebben termeszthető zöldség a kertben , sokunknak eszébe jut, hogy nyáron segítettünk a paradicsomnövények gondozásában. Aki csinált már ilyet, az tudja, hogy a frissen érett paradicsom levétele közben megérintve egy paradicsom szőlőtőkét órákig a kezünkön marad a zöldség illata. Ezért olyan népszerű manapság a paradicsom gyertya.

Via

Ha nyugalomra vágysz

6 módszer, hogy több önszeretetet vigyél az életedbe

7 hatásos lépés a boldogság eléréséhez

Rítusok és közösségek: a vallás újabb formái a modern korban