A tavaszi szezon első vitamindús finomsága a spárga. A franciák kedvenc séfje, Cyril Lignac, most egy egyszerűen nagyszerű receptet oszt meg az olvasókkal.
4 személyre
Előkészítési idő: 20 min
Sütési idő: 20 min
Nehézség: Közepes
Ár-érték: Közepes
1. Vágjuk a borjúszeleteket 3 cm-es kis kockákra.
2. Vágjuk le a spárga legvastagabb, alsó részeit, ezekre nem lesz szükség. A spárga maradék szárát ferdére vágva a fejtől eltávolítjuk.
A gombaszárakat letörjük, a fejeket leöblítjük majd vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
3. Egy magas falú sütőedénybe kevés olajat öntünk, a hagymát lassú tűzön üvegesre sütjük. Először hozzáadjuk a spárga fejét, majd a ferdére vágott spárgaszárakat, főzzük 4 percig. Hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal és édesköménnyel. Főzzük további 5 percig, keverjük össze, majd vegyük ki a zöldségeket egy külön edénybe.
4. Öntsünk egy csipet olajat ugyanabba a magas falú sütőedénybe, fűszerezzük a húst, és minden oldalon erős tűzön barnítsuk meg. Vajat csak ezután adjuk hozzá a húshoz, hagyjuk kicsit karamellizálódni a vajat a hússal. Folyamatos keverés közben 2 percig főzzük. Tegyük vissza a zöldségeket, keverjük finoman össze, majd egy spatulával adjuk hozzá a dijoni mustárt, öntsük hozzá a tejszínt, és ízesítsük igény szerint sóval, borssal. Pároljuk pár percig finoman. Mikor szép egyenletes textúrát kapunk, meghintjük az egészet zöld ánizssal.
5. A borjúhúst jó melegen tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!