Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

JÖVŐ

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb

2022. augusztus 26.

1 perc olvasás

ELLE

jövő munka jövőbeli szakmák
2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb
© Shutterstock

Egyre nagyobb a kereslet az olyan szakmákra, amelyeket ma még definiálni is lehetetlen szinte.


Milyen munkát fog végezni 2030-ban a Z generáció, vagyis 2000 első évtizedének szülöttjei? Valószínűleg nem ügyvédek és orvosok lesznek, de nem is feltétlenül azokban a szakmákban kell gondolkodni, amelyek most sztárszakmának számítanak. 

Ma még gyerekcipőben járnak ezek a szakmák

Sokkal nagyobb lesz például a kereslet az etikus hackerekre, a kiberbiztonsági szakértőkre, akik képesek előre látni a támadásokat és kivédeni azokat. Őket természetesen a kormányok, vállalatok alkalmazzák majd főként. 

De a mezőgazdaság is hatalmas fejlődésen megy keresztül, az intelligens mezőgazdaság szintén egy nagyon fontos szektor lesz. Az intelligens gazdák azok lesznek, akik a megművelt területeket olyan alkalmazásokhoz és rendszerekhez csatlakoztatott drónokon keresztül figyelik, amelyek feldolgozzák és elemzik az adatokat a célzott és precíz beavatkozások elvégzése érdekében, mielőtt szó szerint learatnák munkájuk gyümölcsét.

Szemétdizájner: aki mindent visz

Ennél is nagyobb siker lesz majd, ha valaki szemétdizájner, azaz a hulladék dizájnra szakosodik. Érdekes és kreatív foglalkozás lesz, amey nélkülözhetetlen az újrahasznosítás sikeréhez. Ők adnak majd új életet a hulladékoknak. A fogkefe nyele karkötő lesz, a reggeli újság pedig poháralátét. 

Hatalmas lesz a kereslet azokra is, akik az információk tárolásával foglalkoznak. A felhők, elektronikus fájlmegosztók és fájlmegőrzők mostani világa még csak a kezdet, hihetetlen kapuk nyílnak majd itt is a jövőben. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves