Quantcast

MOZGÁS

5 jógapóz, ha a hasadból szeretnél fogyni

5 jógapóz, ha a hasadból szeretnél fogyni
© Shutterstock

Sokan azt gondolják, csak a kondi teremben végzett edzésekkel lehet fogyni, pedig a jóga igen hatásos és egyszerűen kivitelezhető alternatíva.

Annak ellenére, hogy manapság számos edzésforma elérhető, a jóga az egyik legmegbízhatóbb és leghatékonyabb módszer a test formálására és tonizálására. A különféle ászanák közül a legkeresettebbek természetesen azok, amelyek segítenek formálni és ellaposítani a hasat. Mivel a jóga minden ászanánál igyekszik mélyen megdolgozni a mélyebb izomzatokat és az egész testet, az alábbiakban említett pózok a könnyebbek, különösen a kezdők számára. Ezek segítenek megszüntetni számos gyomorral kapcsolatos problémát is, például a székrekedést, az emésztési zavarokat, és a puffadást, valamint erősítik a hasat. Íme 5 jóga ászana a hasi zsír csökkentésére.

1. Bhujangasana (kobra póz)

Ez a testtartás elsősorban a hasizmokat erősíti, amíg a hát alsó részét ellazítja. Figyelnünk kell rá, hogy a láb nyújtva maradjon, és érintse a padlót. Figyeljünk a lélegzésre is, és tartsuk ezt a pozíciót 25-30 másodpercig.

2. Dhanurasana (íj póz)

Bár látszólag könnyűnek tűnik, ez a póz komoly kihívást jelenthet a hasizmaidnak, és pontosan ez az, ami segít megerősíteni őket. Figyeljünk rá, hogy ugyanakkor emeljük fel a combunkat és a mellkasunkat is. Kezdetben 30 másodpercig ajánlott tartani, majd fokozatosan emelhetjük 90-re. 

 

3. Kumbhakasana (a deszka)

Minden bizonnyal a legkedveltebb és legismertebb póz, a deszka póz az egyik legjobb a haszsír elégetésére és az izmok tonizálására. Itt nincs időtartam, meddig kell végezni, csak tartsd ki ameddig csak tudod, tarts szünetet, majd ismételd meg még néhányszor. Naponta emelj az időn fokozatosan.

4. Naukasana (csónak póz)

Ez egy másik póz, amely mesésen működik az oldalsó és az elülső hasizmokon, és erősíti a hátizmot is. Figyelj rá, hogy a vállak lazák maradjanak, és tartsd a 45 fokos szöget és a V formát. A legjobb, ha 60 percig megtartod, a légzésre pedig természetesen itt is figyelnünk kell.

 

5. Ustrasana (teve póz)

Ez az öt közül a legnehezebb póz, ezt csak akkor végezd el, ha semmilyen hátproblémával nem küzdesz. Figyelj arra, hogy a térd csípőszélességben legyen, a comb pedig egyenesen. A gerinc legyen egyenes, de a nyakra ne jusson semmilye erőltetés. Maximum egy percig tartsd az ászanát.

 

Via

Így tehetsz még többet az egészségedért

5 jógapóz, amely sokat segít, ha ülőmunkát végzel

Reggeli futás – mit együnk előtte és utána

Lehet az otthoni fitnesz is olyan hatékony, mint az edzőtermi?