Quantcast

BODY POSITIVITY

Rajong a net az influencer képeiért, aki szerint senkinek sem szabad szégyenkeznie a plusz kilók miatt

Rajong a net az influencer képeiért, aki szerint senkinek sem szabad szégyenkeznie a plusz kilók miatt
© @isabelladavis6/Instagram

Az influencer küldetésének érzi, hogy a nők ne a testük kinézetére, hanem annak funkciójára fókuszáljanak. 

Valóságos közösségi média sztár lett egy Instagram-felhasználó, miután futótűzként terjedt a bejegyzése, amelyben arra buzdította a nőket, hogy ne érezzék magukat bűnösnek plusz kilóik miatt. Saját útjáról is megosztott pár fotót, amelyeken megmutatta, az ő teste hogyan alakult át az elmúlt években. 

Közel 200 ezren akarják tudni a titkát

A Sydney-ben élő Bella Davis influencer az Instagramon osztott meg fotókat a súlygyarapodása előttről és utánról egy igen szívhez szóló üzenet kíséretében. A szöveg arra buzdította a nőket, hogy attól függetlenül, milyen méretű ruhát hordanak, értékeljék a testüket. Bella, akinek immár 184 ezer követője van, korábban elárulta, hogy régen betegesen vágyott a vékony alakra, mostanra azonban a különböző testtípusok elfogadása és normalizálása mellett áll ki. 

A bejegyzés hatalmas sikert aratott, nők ezrei erősítették meg őt gondolataiban: rengetegen azt mondták, megértették, mit érez, és mire gondol. Azt is többen elárulták, hogy belefáradtak a tökéletes testért zajló küzdelembe és egészségtelen hajszolásba, amely hosszútávon csak még boldogtalanabbá tette őket. 

Elárulta, mi az testszeretet kulcsa

Belle szavai sokan úgy érzik, áttörést hozhatnak, és mindenkinek hallania kell őket:

„A ruháim szorosabban állnak rajtam. Az arcom kerekebb, a karjaim puklisabb. Bár tudom, hogy normális, hogy hízok, nem tudok megszabadulni attól az érzéstől, hogy jelenleg idegennek érzem magam a testemben. Végigfutok a meztelen testemen, és újabb striákat veszek észre a hasamon. Szégyenérzet kerít hatalmába, mert a társadalom elhitette velem, hogy a striák hibának számítanak. De aztán eszembe jut, hogy nem hiba, hanem csak változik a testem. Mostanra képes vagyok meglátni a szépséget a striáimban, még ha csak egy pillanatra is. Ez a test különbözik attól, amelyben éltem. Nőtt, fejlődött és megváltozott. Hazug lennék, ha minden nap azt mondanám, hogy szeretem, mert nem. De nem baj, értékelem. Emlékeztetem a testemet minden alkalommal, hogy büszke vagyok rá, mert megvédett számtalan dologtól. Kedvesnek kell lennem vele, amikor bűntudatot érez, amiért megette azt a második tál tésztát, vagy mert nem fér bele a régi nadrágba. Tegyél te is így. Emlékeztesd őt, hogy ő sokkal több, mint a hasadon lévő zsír és a lábaidat körülvevő cellulit. Nyugtasd meg, hogy nem szerethetetlen, méltatlan vagy csúnya, csak mert hízott. Ez minden, amire a női test vágyik: elismerés és kedvesség, bőven elég, ha ennyit teszel érte. Nem vallasz kudarcot, ha hízol, ez teljesen normális. Természetes, hogy a tested megváltozik. Próbálj arra összpontosítani, amit a tested megtehet, amire képes, ahelyett, hogy csak a kinézetére fókuszálnál. Szeresd, hogy olyan tested van, amely lehetővé teszi a mozgást, és amely életben tart"

– olvashatóak az influencer sorai, aki egy csapásra lett világhírű önmaga szeretetével, és ennek az üzenetnek a hirdetésével.

Via

MÉG TÖBB TIPP Az egészséges testért

5 jógapóz a formás, feszes fenékért

5 jógapóz, amely sokat segít, ha ülőmunkát végzel

Reggeli futás – mit együnk előtte és utána