Itt az ideje, hogy csavarjunk egyet a hagyományos gondolaton, miszerint sütögetni csakis nyáron lehet, és varázsoljuk kedvenc grillezett ételeinket az asztalra az őszi-téli szezonban is! És, hogy ezt hogyan is csináljuk? Hívjuk segítségül a legmodernebb barbecue megoldásokat, a fa pellet grillsütőket!
Szerintünk nincs olyan ember, aki ne szeretné a nyári sütögetések hangulatát és ízeit, így a hűvösebb idő beköszöntével könnyen elszomorodhatunk, hogy egy időre le kell mondanunk az élményről. De mi lenne akkor, ha a grillszezon ezentúl egész évben kitartana? Mi lenne mondjuk akkor, ha kedvenc grillezett húsainkat egy borongós, szürke őszi-téli hétvégén is tálalhatnánk ebédre, ezzel csempészve vissza a boldog nyári pillanatokat a társaságba?
A régi hagyományos grill módszerek kétségkívül sok időt és energiát, na meg persze jó időt követeltek meg, de azokért a mesés ízekért megérte dolgozni. Na de mi lenne, ha ezentúl könnyedén elkészíthetnénk a nyár slágereit, akár a hidegebb időszak beköszöntével is?
A fa pellet grillsütők automatikus indító-gyújtó rendszerükkel már a folyamat legelejétől segíthetnek minket, hiszen nem kell verítékes munkával életre keltenünk a lángokat, ahogy azt korábban megszoktuk. Arról nem is beszélve, hogy indítás után a rendszer egy applikáción keresztül vezérelhető, tehát akár bátran be is húzódhatunk a meleg lakásba, míg készül az ebédünk és nem kell mellette állva figyelnünk a folyamatot.
És nem elég, hogy időt spórolhatunk a begyújtással, az ideális hőmérséklet fenntartása sem lesz egy állandó küzdelem ezentúl, mint a hagyományos grillezőknél. Ez az eszköz ugyanis képes a stabil hőtartásra az általunk megadott hőmérsékleten, így szép egyenletesen átsütött fogásokat készíthetünk bármiféle nehézség nélkül.
Mindeközben ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg odaégnek kedvenc ételeink, hiszen beépített szondán keresztül, az eszköz és az applikáció segítségével bármikor egyszerűen ellenőrizhetjük a hús hőmérsékletét.
Ezekkel a beépített funkciókkal tehát végleg elengedhetjük a klasszikus képet a fejünkből, hogy valakinek mindig a grill mellett kell éberen őrködni, így ezentúl a programokból sem kell kimaradnia senkinek.
Mostantól bátran játszhatunk a gyermekekkel, beszélgethetünk vendégeinkkel, vagy éppen dolgozhatunk a kertben, amíg készülnek a kedvenceink, majd megkoronázásként elfogyaszthatjuk kedvenceinket, frissen a sütőből.
Azok a nyárról jól ismert ízek és fogások ezentúl tehát bátran elkészíthetővé válnak, akár a hideg hónapokban is. Mi lenne, ha idén például a karácsonyi kacsasültet egy fa pelletes grillsütőben készítenénk el? Sőt, miért ne készülhetnének kedvenc újévi fogásaink is ezzel az eszközzel?
Hiszen nem elég, hogy a hagyományos módszerek minden hátulütőjét kiküszöbölhetjük, de ráadásul bármit elkészíthetünk vele, amit bent a konyhában is. Ebben a sütőben bármilyen grillreceptet elkészíthetünk!
És nem csak, hogy elkészíthetjük, de még ki is egészíthetjük egy kis extra füstös ízzel fogásainkat, amivel garantáltan minden vendégünket lenyűgözhetjük, hiszen az alapvetően is füstös ízeket akár aromás (fokhagymás, zöldfűszeres) füsttel is tovább ízesíthetjük.
Képzeljük csak el, egy forró nyári délután fröccsözős-grillezős élménye, téli verzióban; kint a kertben készülnek a finom fogások, miközben mi nyugodt szívvel tölthetjük az időnket szeretteinkkel a ház melegében, forralt bort szürcsölve és még véletlenül sem kell aggódnunk azon, hogy az ízélmények bármiben csorbulnának. Idillien hangzik, nem igaz? És idilli is, hiszen a füst az új fűszer!
További ínycsiklandó képekért kattints a galériánkra!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!