A kertipartik kötelező menüje
Húsos nachos, jalapeno-salsa, avokádókrém
Hozzávalók 4 személyre:
12 kicsi, kukoricás tortillalap
2 dl étolaj
10 dkg darált csemege szalonna
20 dkg finomra vágott lila hagyma
30 dkg darált marhanyak
1g csili
1g fűszerpaprika
1g őrölt római kömény
1g őrölt koriandermag
5 dkg paradicsompüré
2 dl barna sör
Guacamole:
3 avokádó
10 dkg kockázott lila hagyma
1 lime leve
2 paradicsom
3 csomag friss korianderzöld
só
Salsa:
60 dkg hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1,5 dkg szeletelt, konzerv jalapeno
10 dkg kockázott lila hagyma
kis csomag friss korianderzöld
1g egész koriandermag mozsárral megtörve
Befejezés:
15dkg reszelt edami
15dkg reszelt sárga cheddar
5dkg szeletelt konzerv jalapeno
1fej római saláta
A tortillalapokat négyfelé vágom és ropogósra, de nem teljesen barnára pirítom.
Serpenyőben, a szalonna zsírján megpirítom a lila hagymát, hozzáadom a marhahúst, tovább pirítom, és a végén megszórom a fűszerekkel. Belekeverem a paradicsompürét, és felöntöm a sörrel. Addig főzöm, amíg sűrű nem lesz, aztán hagyom kihűlni.
Az avokádókat a lila hagymával, a lime levével, a paradicsom húsával, sóval és zöldkorianderrel egy nagyobb mozsárban vagy konyhai robotgéppel krémesre töröm. A kockázott konzervparadicsomot összekeverem a kicsire vágott jalapenoval és lila hagymával, hozzáadom a koriandermagot és a zöldet is.
Tálalás előtt a tortillacikkekre teszek egy-egy kávéskanálnyit a húsos mártásból, megszórom az összekevert reszelt sajtokkal, és a tetejére teszek a jalapeno paprikából. Egy perc alatt az egészet készre sütöm. Csíkokra vágott római salátára tálalom, a paradicsomos salsából és az avokadókrémből kínálok hozzá.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!