Quantcast

ROSSZ ALVÁS

Ha ilyen színű a falad, nem meglepő, hogy rosszul alszol

Ha ilyen színű a falad, nem meglepő, hogy rosszul alszol
© Pony Wang / Getty Images

Mi a tökéletes alvás titka? Sokan nem gondolnak rá, pedig a fal színe komolyan befolyásolhatja a pihenés minőségét.

A rossz alvásnak számtalan oka lehet. Okozhatják lelki vívódások, a túl sok gondolat, a boldog események előidézte hormonok vagy éppen a rengeteg stressz is. Ám nemcsak az emberektől érkező külső körülmények játszhatnak szerepet abban, ha képtelenek vagyunk pihentetően aludni, hanem a minket körülvevő környezet is. Néha csak olyan apróságok, mint például a fal színe, aminek egyébként komoly jelentősége van. 

Sok múlik azon, milyen környezetben alszunk

Nagyon régen hódít már a feng shui, amely szerint a lakásunk, szobánk berendezése mélyen közrejátszik abban, milyen az életünk, az anyagi helyzetünk, a gondolataink vagy éppen energiáink. Az alvásunkra pedig a fal színe lehet nagy hatással. 

A piros szín egyáltalán nem ajánlott, ha szeretnéd, hogy az éjszakáid nyugodtan teljenek. Pedig nagy favoritnak számít a hálószobák falszínét illetően, sokan a romantika és a szerelem jelképe miatt a piros mellett teszik le a voksukat, és ilyen színnel borítják a hitvesi ágyat körülvevő falakat. Ez azonban rossz választás, mert a piros túlzottan energetizál, így a nyugodt pihenésre alkalmatlan egy piros falú szoba. 

A piros dal túlzottan energetizál, így képtelenség mellette pihenni.
Fotó: Shutterstock
 

 

A rossz alvás előidézője akár a túl semleges falszín is lehet

Természetesen az sem jó, ha a legnagyobb nyugalmat árasztó szín mellett döntesz, mert az a másik véglet lehet. Az túlzottan elnyomhat, lehangolhat, azt érezheted, hogy minden energiád elszállt, amint a szobába lépsz. Ez a semleges, kissé enervált állapot ugyan egyszer-egyszer hasznos lehet, ha egy hosszú alvást tervezel, ám ha életvitelszerűen minden nap ez vesz körül, akkor ugyanolyan fáradt és kialvatlan lehetsz, mintha a túl sok energia miatt nem bírnál pihenni. A szürke is nagyon népszerű, mert egyszerű mellette berendezni a lakást, nagyjából minden élénk színnel passzol. Viszont a hatása kissé túlzásba ejtő, leviszi az energiaszintet és végtelenül passzívvá tesz. 

A szürke szoba túl passzívvá tesz.
Fotó: Shutterstock
 

Via

HA NYUGALOMRA VÁGYSZ

6 módszer, hogy több önszeretetet vigyél az életedbe

7 hatásos lépés a boldogság eléréséhez

Mik azok a paradicsom gyertyák és miért népszerűek?