Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Feng Shui

4 Feng Shui bútorelhelyezési szabály, hogy áramoljon a chi minden helyiségben

2022. szeptember 21.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés ágy tükör tippek feng shui
4 Feng Shui bútorelhelyezési szabály, hogy áramoljon a chi minden helyiségben
© Shutterstock

El akarod kerülni a negatív energiákat és a feszültségeket az otthonodban? Így rendezd el a bútoraid a Feng Shui szerint! 


Mutatjuk is a legjobb tippeket, ha követnéd a Feng Shui elvét!

1. Hol legyen az ágy?

A Feng Shui elvei szerint a legfontosabb, hogy a hálószobánkban minden a megfelelő helyen legyen, hiszen ez a helyiség jelképezi leginkább a mi testi, lelki jólétünket.  Az  ágynak pedig különösen nagy szerepe van ebben, ezért a Feng Shui szerint úgy kell elhelyezni, hogy onnan fekve, lássuk a szoba ajtaját, de ne legyünk vele egy vonalban. Ez az úgy nevezett irányító pozíció, amiben bármilyen kihívással meg tudunk birkózni, még álmunkban is. Ha nem tudjuk ebbe a helyzetbe hozni az ágyunk, egy tükör, amin keresztül látjuk az ajtót az ágyból, segíthet a negatív energiák kivédésében.


2. Kanapé, az otthon középpontja

A nappali vagy közösségi zóna középpontjában mindig a kanapé játssza a fő szerepet, az adja az otthoni élet harmóniáját. Nagyon fontos ezért, hogy a minden családtag egyforma kényelmet élvezhessen rajta, el tudjon lazulni. A Feng Shui szakértői szerint az L alakú kanapék és a moduláris, két vagy három személyes szekciókra bontható kanapék a legideálisabbak erre, illetve arra, hogy a beszélgetés a családtagok, barátok között a leggördülékenyebb legyen. Fontos még figyelni a különböző ülőhelyek azonos ülésmagasságára is és hogy senkinek ne kelljen hátat fordítania a másiknak.


3. Rejtőzködő TV

A legtöbb családban a TV összefonódott a kikapcsolódással, ami segít a felnőtteknek ellazulni, a gyerekeket pedig szórakoztatja. A Feng Shui elvei szerint a TV mint elektromos eszköz, tűz elemű, ami túlzott stimulációt és feszültséget vihet egy térbe, ezért nem is szabad hálószobába tenni. A nappaliban elhelyezve is érdemes arra törekedni, hogy minél észrevehetetlenebb legyen, akár használaton kívül el lehet rejteni egy toló- vagy forgóajtó mögé, esetleg szekrénybe is. 


4. Like a boss íróasztal elhelyezés

A home office íróasztal elhelyezést sem szabad félvállról venni a Feng Shui szerint, hiszen a karrierünket, szakmai, pénzügyi előremenetelünket jelképezi az otthonunkban. Ahogy az ágy esetében is, az íróasztal számára is az irányító pozíció a legideálisabb. Vagyis úgy, hogy az asztaltól lássuk a szoba ajtaját, de ne legyünk egy vonalban vele. Ha ez a te dolgozószobádban, helyeden, nem megoldható, egy tükör, amin keresztül látni a bejárati ajtót, itt is segíthet. Azt is érdemes elkerülni, hogy az íróasztalt rátoljuk a falra. Ha azonban ez mégis elkerülhetetlen, egy asztalra helyezett tükör, ami megmutatja, mi folyik a hátunk mögött, segíti a jó energiák áramlását.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves