Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Könyvajánló

Ezeket a könyveket vidd magaddal a strandra a héten

2023. július 05.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

kikapcsolódás nyár strand pihenés nyaralás olvasás
Ezeket a könyveket vidd magaddal a strandra a héten
© Getty Images

Nincs is kellemesebb kikapcsolódás, mint a vízparton tölteni a délutánt egy izgalmas könyv társaságában. Ehhez adunk most néhány tippet!


Ha imádsz olvasni, akkor valószínűleg te is úgy gondolod, hogy a nyaralás alatt is szükséged van a könyvekre. De ne csak az utazáskor jusson eszedbe, hogy helyet hagyj a bőröndben a könyveknek: akár egy gyors városi strandolás alatt is remek kikapcsolódást nyújtanak. Néhány közülük kifejezetten nőknek szóló nyári olvasmány, ezeket gyűjtöttük most össze!

Huszti Gergely: Villa Abbázia

Huszti Gergely kötete a XX. század elejére repít vissza, de nagyon is mai problémákkal foglalkozik. Egy fiatal lány, Erőss Ada a saját érzéseire hallgat, amikor vőlegényét az oltár előtt utasítja el, hiszen nem akar egy 20 évvel idősebb férfi felesége lenni, és feladni legnagyobb álmát, hogy orvos legyen. Büntetésből egy távoli üdülőhelyre űzik az Adriához, ahol a különc természetű lánynak meg kell vívnia a saját harcait, és szembe kell néznie az eltitkolt múlttal, hogy leszámolhasson családja örökölt titkaival, amelyek az ő életére is hatást gyakorolnak. Két barátnője és az udvarlók segítik a nehéz úton, hiszen be kell látnia: kemény küzdelem vár rá a férfiak uralta világban, hogy elérhesse a céljait.

Guillaume Musso: A szajnai ismeretlen

Musso régóta kedvelt író hazánkban, és érdemes is bizalmat szavazni legújabb kötetének, ugyanis ismét egy rendkívül izgalmas történetet ismerhetünk meg. Egy fagyos decemberi éjszakán egy fiatal nőt húznak ki a Szajnából, ám fogalma sincs arról, hogy ki ő. A kórházból megszökik, de a DNS-tesztek és a fotók alapján nem kétséges, hogy egy ismert zongoraművészről van szó. Csakhogy ez lehetetlen, hiszen hivatalosan egy évvel korábban meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben. Egykori vőlegénye és egy fiatal rendőr igyekszik kideríteni, mi az igazság. A kötet bemutatja a párizsi művészvilágot, és a szálak egészen messzire vezetnek – ettől lesz valóban letehetetlen a kötet.

Jakupcsek Gabriella: A napos B oldal

Az ismert műsorvezető egy olyan könyvet adott ki, amely biztos, hogy sok nő kedvence lesz. Bár nem akar megmondóember lenni, de szeretne segíteni a nőtársainak abban, hogy elfogadják: az idő kérlelhetetlenül múlik. A szerzőnek nincs más célja, mint elmesélni a saját tapasztalatait a változókorról és arról, hogy a fiatalság elmúlása talán nem is olyan fájdalmas, mint azt feltételezzük.

Jo Nesbo: Vérhold

A krimi szerelmesei imádni fogják ezt az izgalmas könyvet, amely a Harry Hole-sorozat 13. kötete. A főszereplő élete éppen romokban hever, ezért Oslóból Los Angelesbe utazik, és inni kezd, hogy elfelejtse a problémáit. Azonban találkozik egy színésznővel, Lucille-el, aki hatalmas összeggel tartozik egy drogkartellnek, és éppen üldözik. Harry elhatározza, hogy megpróbál neki segíteni, de közben egy másik üggyel is megkeresik Oslóból, hiszen a sorozatgyilkosságok nagy szakértője. A kartell foglyul ejti, ő pedig belátja, hogy van, amit csak a pénz old meg. De tényleg így van? Az érdekfeszítő olvasmány a skandináv krimik egyik legizgalmasabb darabja.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves