Quantcast

NYARALÁS

5 úticél, amit nagyon alábecsülünk, pedig álomszép nyáron is

5 úticél, amit nagyon alábecsülünk, pedig álomszép nyáron is
© DaniloAndjus/Getty Images

Olasz tengerpart, Balaton vagy éppen Francia Riviéra? Nyáron ezeket választják a legtöbben, pedig más egyéb izgalmas úti célok is vannak. 

Olaszország, Spanyolország, a belföldi tavak és termálfürdők természetesen nagy sikernek örvendenek, a legnépszerűbb úti célok nyáron. Pedig rajtuk kívül is sok olyan lehetőség van, amelyről azt hisszük, csak télen lehetnek csodálatos desztinációk. Mutatjuk, hova tervezd a nyaralást, ha nem oda mennél, ahová az emberek többsége tart a nyári hónapokban.

PRÁGA

A legtöbben azt gondolják, a cseh főváros kifejezetten unalmas, és csak a hideg, téli hónapokban lehet opció. Ez azonban egyáltalán nem igaz, Prága nyáron is rengeteg programot kínál az oda látogatók számára. Nincs például romantikusabb egy kis hajókázásnál vagy vízbiciklizésnél a Moldva folyón. De rengeteg szabadtéri vendéglátóegység is van, ahol végig kóstolhatjuk a különleges cseh söröket, és több izgalmas múzeum is rákerülhet a programlistára. A város szélén található állatkert pedig olyan izgalmas programokat kínál, mint az alpaka etetés, vagy az interaktív bemutatók.

MILÁNÓ

A legtöbben Olaszország partjait választják a vakáció helyszínéül, pedig az ország központi részei is legalább annyira izgalmasak. Milánóra általában nem kell sok nap, ám sokkal élvezhetőbb jó időben. Sőt, egy rövid vonatútra találjuk a Como-i tavat, ahol a világ egyik legszebb panorámája tárul elénk. Egy kis hajókázás vagy éppen piknik, kávé tökéletes lehet. 

BÉCS

Ha egy közeli kiruccanásra vágysz, akkor irány Bécs, autóval pár óra alatt odaérhetünk. Természetesen télen is nagyon hangulatos, ám nyáron is élvezhető, hiába nincs tengerpart. Van helyette vidámpark, rengeteg zöld terület, hangulatos klubok, és múzeumok széles választéka. Ha nem ragaszkodsz a tengerparthoz, akkor kiváló, aktív pihenésben lehet részed Bécsben. 

BÁZEL

Tudtad, hogy Bázelben található a legtöbb múzeum Svájcban, közel 40 épülettel ? A Fondation Beyeler, a Kunstmuseum Basel, a Museum der Kulturen és a Museum Jean Tinguely Európa legfontosabb művészeti múzeumai közé tartoznak. Az Art Basel, a világ legnagyobb kortárs művészeti vására szintén a Rajna-parti városban található. Ráadásul Svájc legrégebbi egyetemi városa Európa egyik legjobban megőrzött történelmi városközpontját kínálja.

BURGUNDIA

Festői látványt kínál a kelet-franciaországi Burgundia. Méghozzá kedves régi falvakkal, ahol még reggelente jön a baguett, bájos dombos tájakkal és persze szenzációs borral és vajjal, amit minden sarkon megkóstolhatsz. A fővárosban, Dijonban sokkal több van, mint a híres mustár, gótikus és art deco stílus mindenkit lenyűgöz, a középkori borvárosban, Beauneban pedig sokkal több a bornál! A zarándokhely, Vézelay Franciaország egyik legszebb faluja.

Még több nyár!

7 tipp, hogyan kezeld a leégést

Szerelmi horoszkóp: ez vár rád nyáron a csillagjegyed szerint

2022: ezek a világ legdrágább városai jelenleg