Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

Ezzel az egy utazási trükkel több tízezer forintot spórolhatsz meg

2023. június 27.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

tippek trükkök utazás spórolás
Ezzel az egy utazási trükkel több tízezer forintot spórolhatsz meg
© Forrás: Getty Images

A nyaralás mindenkinek megterheli a pénztárcáját, azonban néhány jó tippel nagyon sokat takaríthatsz meg az utazás során.


Talán nem is gondolnád, hogy egy-egy rossz döntéssel mennyire sok pénzt pazarolsz el a nyaralás alatt. Sokan például úgy gondolják, hogy az utazás lerövidítésével, tehát a nyaralással töltött napok számának csökkentésével rengeteget spórolhatnak, pedig ennek éppen az ellenkezője igaz.

Utazási trükkök haladóknak

A brit Which? nevű oldal, amely arra vállalkozott, hogy felmérje a különböző szolgáltatásokat és termékeket, majd bemutassa, melyiket éri meg kiválasztani a kínálatból, ezúttal az utazási lehetőségeket térképezte fel.

Több mint 400 ajánlatot néztek át, és megállapították, hogy  a 10 napos nyaralások 11 naposra való növelésével jelentős összegeket lehet megtakarítani. Összesen 26 esetben derült ki, hogy mindent egybevetve a 11 napos nyaralás olcsóbb, mint ha csupán 10 napra foglal valaki.

A Which? szerkesztője így nyilatkozott a témával kapcsolatban:

Aki azt tervezi, hogy lefoglalja a nyaralását, annak érdemes megnéznie, hogy nem tud-e spórolni azzal, ha minimális változtatásokat hajt végre például az utazási dátumokon vagy a szállás bérlésének időtartamán.

A szakértő szerint ugyan ellentmondásosnak tűnik, de az utazás meghosszabbításával szinte minden esetben jobban járunk. Ez azért van így, mert a 11 napos utak sokkal kevésbé népszerűek, mint a 10 naposak, amelyhez már a légitársaságok is igazodtak. Éppen a plusz egy nap miatt van esély arra, hogy olcsóbb repülőjegyet találjunk.

utazas
Forrás: Getty Images

Egy másik jó trükk, ha a családtagok nem ragaszkodnak ahhoz, hogy egymás mellett üljenek, illetve ha a nyaralásra induló család közvetlenül a légitársaságnál foglal jegyet.

A felmérések szerint az egyszerre megvásárolt jegyek esetében 95%-ban akkor is egymás mellé kerültek az utasok, ha nem fizették ki a pluszszolgáltatást az egymás mellé szóló jegyekért. Úgy tűnik, érdemes minden utazónak átgondolnia, hogy néhány változtatással milyen mértékben tudja csökkenteni az utazása költségeit.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves