Az áfonyás sajttorta több mint egy desszert.
Időként pedig mindenki vágyik egy olyan desszertre, ami minden elvárását felülmúlja. Ilyen az áfonyás sajttorta, ami hihetetlenül krémes és enyhén savanykás ízének köszönhetően egy pillanat alatt leveszi a vendégeket a lábáról.
Először is törd finomra a vajas kekszet, majd add hozzá az olvasztott vajat. Ha szükséges, akkor adj hozzá egy evőkanál tejet a keverékhez. Ezután öntsd a keveréket egy 23 cm-es tortaformába, majd kb. 8 percig süsd a 160 fokra előmelegített sütőben. Eközben egy tálban verd simára a krémsajtot a cukorral. Majd add hozzá egyenként a tojásokat, a tejszínt, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a kukoricakeményítőt és a csipet sót. Keverd addig, amíg szépen össze nem áll, végül pedig mehet bele az áfonya. Az időközben elkészült alap tepsijét vedd körbe alufóliával, a krémsajtos keveréket öntsd a kekszes alapra, majd a formát helyezd egy nagyobb alutepsibe, a tortaforma feléig pedig töltsd fel forró vízzel és süsd legalább 55-65 percig. A sütés után a tortát hagyd a kikapcsolt sütőben nagyjából 1 órára, az ajtót résnyire kinyithatod. Ha ez is megvan, akkor szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd tedd nagyjából 4 órára hűtőbe. Az áfonyás öntethez az áfonyát, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vizet tedd egy lábasba, és közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Hagyd teljesen kihűlni, végül a tálalás előtt kend meg a tortát az áfonyaszósszal.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!