Az alkoholmentes puncsok tutira neked is a kedvenceid lesznek,.
Az ünnepi időszakban imádjuk a fahéja, narancsos, szegfűszeges illatokat, ennek elérése érdekében pedig a legtöbben úgy döntenek, hogy készítenek egy adag forralt bort. Ami persze nagyon szuper és mennyei is, na de mi van akkor, ha te alkohol hozzáadása nélkül szeretnéd ugyanezt az élményt elérni? Nem lehetetlen, van ugyanis egy alkoholmentes puncs recept, amivel pillanatok alatt töltheted meg a teret karácsonyi illatokkal.
Ha szereted a vörösboros forralt bor hangulatát, de nem vágysz az alkoholra, a hibiszkusz lesz a legjobb barátod. Ez a sok séf által titkos fegyverként használt növény mélyvörös színt és savanykás–gyümölcsös karaktert ad az italnak, így olyan puncs készíthető belőle, amely egy ünnepi vacsora elegáns kísérője is lehet.
A teafiltereket áztasd 5 percig a forró vízben, majd add hozzá a többi hozzávalót, és hagyd további 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek. Ha kész, akkor öntsd az elkészült italt üvegpoharakba, a mélyvörös szín miatt így különösen látványos lesz, és simán felveszi a versenyt bármelyik forralt borral.
Ki mondta, hogy a gyerekpuncs unalmas? Ez a gyümölcsös, színes, melengető ital már az első kortynál garantáltan ünnepi hangulatba hoz.
Az összes hozzávalót lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald. Hagyd 10 percig állni, hogy a fűszerek szépen kiengedjék az ízüket, ha pedig kész, akkor szűrd le és szervírozd bögrékbe. Egy narancsszelet vagy pár szem friss bogyós gyümölcs a tetején már elég is ahhoz, hogy igazi ünnepi italnak hasson.
Ha vendégeket vársz, akkor járható út lehet az is, hogy készítesz alkoholos és mentes italokat is, így a hozzád érkezőknek lehetőse lehet válogatni a különböző alternatívákból. Alkoholos fronton az ünnepi gin idén az egyik legnagyobb sláger, aminek az elkészítése hasonlóan pofon egyszerű, mint a fenti puncsoké.
Kíváncsi vagy az elkészítés módjára? Ebben a cikkünkben megtalálod a lépésről lépésre, hogyan is csináld.
Ha szeretsz egyszerű, de látványos desszerteket sütni, akkor van egy kakaós, porcukorba forgatott karácsonyi süti igazi, ami tutira a vendégeid nagy kedvence lesz. A recept nagy előnye, hogy nem kell hozzá semmi extra hozzávaló, szinte biztos, hogy a legtöbb alapanyag már most is ott van a konyhádban. Egy kis tervezést azért igényel, mert a tésztának több órát kell pihennie a hűtőben, cserébe viszont maga a sütés utána villámgyors, így akár az ünnepi főzés közben is be tudod illeszteni a menetrendbe. A receptet ebben a cikkünkben találod.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!