Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERJÚ

Egészség és tudatosság a mindennapokban: interjú a Szafi Products Kft. társtulajdonosával, Ipsits Anitával

2023. május 10.

7 perc olvasás

ELLE

interjú egészséges egészséges életmód sikeres nő
Egészség és tudatosság a mindennapokban: interjú a Szafi Products Kft. társtulajdonosával, Ipsits Anitával
© Futár Kata

A Szafi termékek évek óta kínálnak megfelelő alternatívát az ételérzékenyeknek. A különféle alapok, keverékek adalékanyagoktól mentesek, így bárki fogyaszthatja őket. 


Ipsits Anita pályája a bankszférában kezdődött, hét évig dolgozott pénzügyi területen, majd a férjével közösen indították el első vállalkozásukat. 2017-ben ismerkedett meg közelebbről a Szafi termékekkel, három évvel később pedig már megvásárolták a cég 80%-át. Jelenleg ők vezetik a céget, intézik a mindennapi feladatokat, miközben nagy figyelmet fordítanak a termékfejlesztésre. 

Ipsits Anita karrierje 7 év után vett gyökeres fordulatot. A banki szféra után egy teljesen más területen próbálta ki magát. Mi adta meg a kezdő löketet, hogy a jövőben ezzel szeretnél foglalkozni?

Amikor a kisfiammal várandós lettem, nagyon féltem a terhességi cukorbetegségtől. Elkezdem odafigyelni a táplálkozásomra, és a testmozgásra. Ez már több mint 11 éve volt. Sok mindent kipróbáltam, figyeltem a testem visszajelzését, és 2017-ben kerültem kapcsolatba először a Szafi termékekkel. Semmilyen ételérzékenységem nincs, így nem ez volt a fő szempont, hanem a jó összetevők, illetve a könnyű elkészíthetőség. Pár hónap után fordult meg a fejünkben a gondolat, hogy elkezdenénk a termékcsaládot értékesíteni Ausztriában és Németországban, mert korábban mindkét országban volt más webshopunk.

Utána az események felpörögtek, elindult az itthoni franchise-hálózat, amit az eddigi tapasztalatainkat felhasználva már közösen építettünk a Szafi Products Kft. tulajdonosaival. Az első ilyen saját üzletünket 2018 decemberében nyitottuk meg, majd ezt követte 2019 nyarán a második. Újabb két boltot terveztünk, amikor megtudtuk, hogy a Szafi Products Kft. értékesítésre kerül. Eldöntöttük, mi szeretnénk továbbvinni, így közel 1 évig tartó akviciós finanszírozás vette kezdetét. 2020 augusztusa óta vagyok ügyvezetője a cégnek, és férjemmel közösen kormányozzuk a folyamatos fejlődés irányába.

Miben látod a termékek legnagyobb egyediségét?

Aki érintett valamilyen érzékenységben, először csak a mentességet nézi a csomagoláson. Az ilyen termékek általánosságban tele vannak adalékanyaggal, gyors felszívódású, magas keményítő tartalmú összetevőkkel, melyeknek az évek alatt egyéb más, káros egészségügyi hatásuk is lehet. Nálunk kiemelten fontos, hogy tiszta, magas minőségű alapanyagokból dolgozunk, számos termékünket kézi csomagolással gyártjuk, hogy ne kelljen semmilyen csomósodásgátlót, adalékot használni.

A keverékek és késztermékek úgy vannak összeállítva (a termékfejlesztő, dietetikus is a csapatunk része), hogy szinte bármilyen diétába beilleszthetőek legyenek, és az összetett ételintolarenciában szenvedők könnyedén találjanak megoldást. Fontos a gyors elkészíthetőség, sokszor csak vizet és citromlevet kell hozzáadni a liszthez, és kelesztés, dagasztás, minden konyhai tudomány nélkül csodálatos kenyeret lehet sütni.

ipsits-anita-2023
Fotó: Futár Kata

Melyek számodra a legfontosabb értékek a munkában és a magánéletben?

Nálam a munka és magánélet összefonódik. Férjemmel közösen dolgozunk több mint 10 éve, szinte a nap 24 órájában együtt vagyunk. A kisfiam is hallja, látja milyen kihívások előtt vagyunk, és neki ez a normális, hogy anya este 9 órakor még válaszolgat az üzenetekre, vagy nyaralás alatt is vannak online meetingek. Már az óvodából úgy jött haza, hogy Szafi üzlet alaprajzot készített.

Nálunk az utazás a kikapcsolódás, ott töltődünk, és mindig új ötletekkel térünk haza. Ügyelünk, hogy legyen kettesben töltött időnk is, ezt a gyermekünk születése óta így alakítottuk ki. Bármelyik nagyszülőnél, sőt - szerencsések vagyunk -, dédszülőnél is szívesen tölt időt. Járunk több üzleti kiállításra, ott 2 napig csak a vásárlókkal foglalkozom, ezt egy gyerek nem élvezi. Talán szerencsés vagyok, mert 18 éve élek boldog kapcsolatban, idén lesz a 15. házassági évfordulónk, mindezt úgy, hogy munkamániás vagyok a szó jó értelmében.

Melyik az eddigi legnagyobb sikered a munkában?

A banki szférából jöttem, ott többször voltam az év legeredményesebb ügyintézője, majd vezetői szintre léptem, amit a saját kitartásomnak köszönhetek. Ha a jelenben gondolkozom, sikerként élem meg, hogy nemrég az Év Cégvezetője 2023 versenyben közönségdíjasként első helyezettként jutottam a döntőbe, ahol a szakmai zsűri által egy harmadik helyezést értem el. Ezt köszönhetem a közel 100 kollégámnak cégcsoport szinten, mivel egyszemélyben nem tud egy cég működni, itt sokszor olyan szereplők munkája is elengedhetetlen, akiket a vásárlók nem is látnak.

Melyik a személyes kedvenced a termékek közül?

Elsőre a lángost mondanám, ez az a termék, recept, amiből már hagyományosat nem is eszem. Az újak közül pedig egyértelműen a készételek, amelyek minden egyes napomat megkönnyítik, azokból is a kedvencem a vadas csicseriborsóval. 

ipsits-anita1-2023
Fotó: Futár Kata

Milyen módszerrel lehet a gyerekeket a tudatos táplálkozásra tanítani?

Első és legfontosabb a példamutatás. Ha a gyermek azt látja, hogy anya és apa változatosan étkezik, sok zöldséggel, gyümölccsel, akkor neki is ez lesz a normális, ezeket az ízeket szokja meg. Mondhatom, hogy könnyű dolgom van, mert nálunk nincsen otthon édesség, üdítő, gumicukor, így nincs is mitől tiltani a gyereket. Nyilván az iskolában, vagy családi ünnepek ideje alatt ettől eltérünk, de a mértékletesség a lényeg.

Ha kiskortól az egészséges ízeket szokja meg a gyerek, az lesz neki a normális, a finom. Szintén egy példa, reggelente mindig teát iszunk, például kamillát, rooibost, de cukor nélkül, így a kisfiam ezt szokta meg. Szerintem néha egyszerűbb a gyereket lekötni édességgel, ahelyett, hogy tudatosan nevelnénk vagy táplálnánk. Családként ebben erősek vagyunk, nálunk szabályok és keretek vannak, tudom, ez most nem annyira trendi. De az, hogy egyre több a cukorbeteg vagy valamire érzékeny gyerek abban a töménytelen, kontroll nélkül elfogyasztott feldolgozott élelmiszereknek hatalmas szerepük van.

Milyen terveid vannak a Szafival a jövőben? Milyen új termékekben gondolkozol?

Rettentően felgyorsult világot élünk. Sok embernek már nincsen ideje otthon sütni főzni, ezért igyekszünk a kényelmi termékek irányába menni. Közel 400 termékünk van, de folyamatosan ötletünk, a termékfejlesztés nem áll meg.

Jövőbeni terveim között szerepel a külföldi piacok meghódítása. Külföldi útjaim során, ha bemegyek bármelyik boltba nekem az első az, megyek a mentes szektorba, és szedem le a termékeket a polcról, nézem a hátsó címkén az összetevőket. Általában nem találok még hozzánk hasonló termékeket sem. Mindegyikben van adalékanyag, tartósítószer, sokszor szója, nagyon gyors felszívódású szénhidrát, de sorolhatnám sajnos elég sokáig. Ezek alapján azt gondolom, a Szafi termékekkel a külföldi piacokat elég könnyen meg lehetne hódítani.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Az állásinterjúk 5 legnehezebb kérdése - így válaszolj rájuk
1

Az állásinterjúk 5 legnehezebb kérdése - így válaszolj rájuk

2022.11.15. 5 perc olvasás

Az állásinterjúk 5 legnehezebb kérdése - így válaszolj rájuk

10 hihetetlen kérdés, ami tényleg elhangzott egy állásinterjún
2

10 hihetetlen kérdés, ami tényleg elhangzott egy állásinterjún

2022.11.21. 3 perc olvasás

10 hihetetlen kérdés, ami tényleg elhangzott egy állásinterjún

Erre a 6 tulajdonságra van szükséged, hogy lenyűgözz mindenkit egy állásinterjún
3

Erre a 6 tulajdonságra van szükséged, hogy lenyűgözz mindenkit egy állásinterjún

2024.02.22. 3 perc olvasás

Erre a 6 tulajdonságra van szükséged, hogy lenyűgözz mindenkit egy állásinterjún

A csendes vágás az, amivel a cégek elérik, hogy felmondjon az alkalmazott
4

A csendes vágás az, amivel a cégek elérik, hogy felmondjon az alkalmazott

2024.05.08. 2 perc olvasás

A csendes vágás az, amivel a cégek elérik, hogy felmondjon az alkalmazott

Ezt a 3 tulajdonságot keresik most a leginkább a munkáltatók
5

Ezt a 3 tulajdonságot keresik most a leginkább a munkáltatók

2023.01.04. 4 perc olvasás

Ezt a 3 tulajdonságot keresik most a leginkább a munkáltatók

5 jel, hogy nem kedvelnek a munkahelyeden
6

5 jel, hogy nem kedvelnek a munkahelyeden

2023.07.05. 3 perc olvasás

5 jel, hogy nem kedvelnek a munkahelyeden

3 dolog, amit tilos megtenned az állásinterjú után
7

3 dolog, amit tilos megtenned az állásinterjú után

2024.02.16. 2 perc olvasás

3 dolog, amit tilos megtenned az állásinterjú után

3 jel, hogy a kiégés szélén állsz a munkahelyeden
8

3 jel, hogy a kiégés szélén állsz a munkahelyeden

2023.09.26. 3 perc olvasás

3 jel, hogy a kiégés szélén állsz a munkahelyeden

Ezek is érdekelhetnek

Armie Hammer megdöbbentő őszinteséggel beszélt a kannibalizmusról és a karrierje végéről egy friss interjúban

Armie Hammer megdöbbentő őszinteséggel beszélt a kannibalizmusról és a karrierje végéről egy friss interjúban

2024.06.17. 2 perc olvasás

INTERJÚ

„Mindig felvállalom magam” - Ráskó Eszter az ELLE Awardson mesélt a kritikákról és karrierjéről

„Mindig felvállalom magam” - Ráskó Eszter az ELLE Awardson mesélt a kritikákról és karrierjéről

2024.06.07. 3 perc olvasás

ELLE Awards

Wolf Kati: Az utóbbi években megtaláltam, hogy mik azok a dolgok, amelyek nekem számítanak

Wolf Kati: Az utóbbi években megtaláltam, hogy mik azok a dolgok, amelyek nekem számítanak

2024.06.06. 5 perc olvasás

ELLE Awards

Axente Vanessa az ELLE Awardson mesélt az anyaságról és a terveiről

Axente Vanessa az ELLE Awardson mesélt az anyaságról és a terveiről

2024.06.06. 3 perc olvasás

ELLE Awards

Az S-chair evolúciójától a brutalista hotel-álmokon át a fenntartható törekvésekig

Az S-chair evolúciójától a brutalista hotel-álmokon át a fenntartható törekvésekig

2024.05.22. 9 perc olvasás

Villáminterjú Tom Dixonnal

Szász Júlia: A lelki munka csak most jön, hogy végre összeforrtak a csontjaim

Szász Júlia: A lelki munka csak most jön, hogy végre összeforrtak a csontjaim

2024.05.06. 9 perc olvasás

coverstory

Exkluzív interjú Kiyoko Odoval, a Syoss kreatív igazgatójával

Támogatott tartalom

Exkluzív interjú Kiyoko Odoval, a Syoss kreatív igazgatójával

Támogatott tartalom

2024.04.25. 4 perc olvasás

De mi az a szérum szendvics?

Ez a legegészségesebb reggeli, amit ehetsz a táplálkozási szakértők szerint

Ez a legegészségesebb reggeli, amit ehetsz a táplálkozási szakértők szerint

2024.04.17. 2 perc olvasás

Néhány hozzávaló

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves