Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Amikor nem te vagy a kedvenc munkatárs

5 jel, hogy nem kedvelnek a munkahelyeden

2023. július 05.

3 perc olvasás

ELLE

karrier munkahely
5 jel, hogy nem kedvelnek a munkahelyeden
© Shutterstock

Vannak jelek, amik arra utalnak, hogy nem örvendesz nagy népszerűségnek a munkahelyeden. 


Egy munkahelyen nem csupán az számít, hogy szeressük a munkát, amit csinálunk, de az is lényeges, hogy milyen környezetben húzunk le napi 8 órát vagy akár még többet is. Nagyon nehéz dolga lehet annak, aki azt érzi, hogy egyáltalán nem kedvelik a munkahelyén, és ezért rengeteg hátrány éri. Fontos tudni, hogy sokszor ezek rajunk kívülálló dolgok. 

1. Nem léptetnek elő

Évek óta a cégnél vagy, és mindent megteszel annak érdekében, hogy a lehető legjobban végezd a munkád, de mégsem látod az eredményét. Egy nagy red flag, ha vezetők nem tudnak egy valós indokot mondani arra, hogy miért nem léptetnek elő, könnyen lehet, hogy arról van szó, hogy valakinek nem vagy szimpatikus. 

2. Nem kapsz meghívást a közös bulikra

A többiek a péntek estét a közeli bárban töltik, de neked mindig elfelejtenek szólni? Könnyen lehet, hogy valamilyen oknál fogva nem vagy szimpatikus a kollégáidnak, ezért a munkaidőn kívül nem szívesen töltenek időt veled. Nos, lehetséges, hogy egy kérdést megérne a miért!

3. Sosem értékelnek, de mindig kihasználnak

Ha valamit jól csinálsz, akkor sosem mondják el, hogy ügyes voltál, de ha lehetőségük adódik, akkor kihasználnak. Te vagy az, akihez fordulnak, ha segítségre van szükségük, de amint megkapták, amit akarnak már el is tűnnek a látókörődből. Vigyázz velük!

4. Nem tisztelnek és nem bíznak benned

A munkádban akadályoznak, ugyanis, ha bármiben döntést hozol vagy ötletelsz, akkor nem bíznak benned, és azt gondolják, hogy biztosan  csak rossz lehet, amit csinálsz. Az is lehet, hogy csak a féltékenység beszél belőlük, de fontos, hogy a feletteseiddel beszélj erről.

5. Azt gondolják, hogy nem érdemled meg az állásod 

Utaltak rá, hogy nem vagy elég jó abban, amit csinálsz? Jobb, ha óvatos vagy, mert úgy tűnik, hogy kitúrnának a helyedről. Érthető, ha egy ilyen szituációban rosszul érzed magad, éppen ezért fontos arra gondolni, hogy számít, milyen emberek vesznek körül a munkahelyeden.

Mit tehetsz?

Az egyik opció, hogy tényleg történt valami, amivel megbántottál valakit vagy valakiket, de a másik eshetőség, hogy valóban egy toxikus munkakörnyezetbe kerültél, ahol sok az áskálódás és a féltékenykedés. Bármi is van, az egyetlen megoldás a nyitott kommunikáció. Ha azonban úgy érzed, hogy a mentális egészségedre is rámegy az, ami a munkahelyeden történik, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy talán új állás után kellene nézned.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves