Quantcast

RELAXÁCIÓ

Mindennapos meditáció két héten keresztül - döbbenetes változásokat okoz

Mindennapos meditáció két héten keresztül - döbbenetes változásokat okoz
© Shutterstock

A meditációt sokan fenntartással kezelik, pedig a napi 10-15 perc magunkra és magunkba figyelés komoly változásokat hozhat az életünkbe már pár nap alatt is. 

A meditáció lényege a befelé figyelés. Negyed vagy éppen fél óra, amelynek középpontjában csak mi állunk. El kell dobnunk a negatív gondolatokat, koncentrálnunk kell a lélegzetvételekre, és amikor elkalandozna az elme, vissza kell találnunk a helyes állapotba. Könnyűnek tűnhet, ám nem az. Mégis, ha rendszeresen műveljük, rendkívül pozitív hatásai lesznek.

Elvisznek minket a gondolataink

Sokan beszámoltak már arról, hogy meditálni egyáltalán nem egyszerű. A gondolatainkat megtisztítani komoly kihívás lehet. Sokszor, ha szeretnénk pár percet relaxálni, képtelenek vagyunk a mindennapi gondjainktól szabadulni. 

„Mit egyek ebédre? Mit csinálok a hétvégén? Miért mondta nekem ezt? Nem felejtettem el valamit?”

– csak néhány gondolat azok közül, amelyek gyakran megzavarják a befelé figyelést. 

Pedig a meditáció célja az, hogy ösztönözze a jelen pillanat értékelését, az elme belső fecsegésének elnémítását, és megtanítson minket a tudatosabb cselekvésre, és a célirányosabb gondolkodásra. A rendszeres meditációnak számos előnye van, beleértve a jobb összpontosítást, a csökkent szorongást, a memóriavesztés csökkenését és a hosszabb élettartamot. A hírességektől a civil emberekig egyre többen felismerik a fontosságát, ma már iskolákban, kórházakban, sőt börtönökben is tanítják a meditációt. 

Már napi pár perc nyugalom is jobbá teheti életünket.
Fotó: Shutterstock
 

 

Már két hét meditáció is sokat segít

Hogy pusztán két hét alatt milyen komoly eredményeket érhetünk el napi 15 perc meditációval, arról egy kezdő számolt be az egyik szakportálnak.

„Utálok dicsekedni, de eredetileg nagyszerű alvó voltam. Aztán éjszakánként két-három alkalommal is felébredtem az éjszaka, biztos voltam benne, hogy reggel van, de nem. Hiába volt meg a nyolc óra pihenés, éreztem, hogy a minősége borzasztó. Miután elkezdtem meditálni lefekvés előtt, ismét mélyen aludtam, immár megszakítások nélkül"

– mesélte a meditációt bevezető nő, aki nemcsak az alvás, de a fókusz terén is sokat fejlődött a módszernek köszönhetően. 

„A telefonom rabja voltam, semmiről sem akartam lemaradni. Még akkor is az Instagramot akartam bújni, amikor repülőgép üzemmódban volt a telefonom. Úgy éreztem magam, int egy rabszolga, aki képtelen elmenekülni az értesítések elől. A meditatív boldogságba vezető út segített ezt elengedni, azóta lényegesen kevesebbet pillantok a képernyőre."

A jótékony hatás az étkezésre is kiterjedt. 

„Mivel egy étkezési szaklapnál dolgozom, számtalan finom falat kerül elő a mindennapok során. Amióta azonban a meditáció a mindennapjaim része, sokkal jobban érzem a mértéket. Sokkal kevesebb lett a stressz, így már nem eszem amiatt sem állandóan. Nem érzem szükségét, hogy az étkezéssel kompenzáljak."

Via

Kerülj közelebb a lelkedhez

6 módszer, hogy több önszeretetet vigyél az életedbe

7 hatásos lépés a boldogság eléréséhez

Rítusok és közösségek: a vallás újabb formái a modern korban