Quantcast

Pihenés

A sikeresség egyik záloga a minőségi alvás (x)

A sikeresség egyik záloga a minőségi alvás (x)
© Ridofranz/Getty Images

Hajlamosak vagyunk az alvásidőnk kárára tevékenykedni, nem árt azonban tudnunk, hogy ezzel nem teszünk jót magunknak. A nőknek még a férfiaknál is több alvásra van szükségük, ám ha a sikeresség kedvéért nem pihenünk eleget, könnyen az egészségünkkel fizethetünk ezért.

A mai világban szinte magától értetődőnek vesszük, hogy a siker ára az, hogy folyamatosan hajtjuk magunkat, keveset alszunk, szinte soha nem pihenünk és állandóan stresszes szituációkba keveredünk. Az egyik legsikeresebb amerikai üzletasszony Ariana Huffington mozgalmat indított, amelyben a pihentető alvás fontosságát hangsúlyozza. Ariana ugyanis 2007-ben összeesett a fáradtságtól a nevét viselő Huffington Postban: az üzletasszony akkor döntötte el, hogy változtatnia kell az életmódján, de leginkább az alvási szokásain.

Fáradtan nem tudunk jól teljesíteni

A felnőtteknek naponta 7-9 órányi alvásra van szükségük ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjenek. A neurológusok szerint a nőknek ezen felül még legalább 20 perccel többet kell aludniuk, mint a férfiaknak. A nők ugyanis napközben párhuzamosan több mindenre figyelnek, több feladatot látnak el, mint a férfiak. Kialvatlanul ingerültebbekké és feszültebbekké válnak, és az alváshiány hosszú távon az egészségüket is rombolhatja. A kialvatlanság növeli a szívbetegség és a stroke kockázatát. A megfelelő mennyiségű alvás a kreativitásunk és a teljesítményünk szempontjából is fontos, hiszen fáradtan nehezebben forog az agyunk, csökken a koncentrációs képességünk és sokkal kevésbé vagyunk kreatívak, mint kipihenten.

Segít a három gyógynövény kombinációja

Ha nehezen tudunk elaludni, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer nappal nyugtató, este pedig altató hatású, szedése mellett viszont nem kell attól tartanunk, hogy napközben tompul a figyelmünk, csökken a reakcióidőnk, mivel nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, tehát a szervezetünk nem fog egyre nagyobb mennyiséget igényelni belőle, továbbá függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

 

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!