Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Interjú

„Nehéz az életedet mikroszkóp alatt élni"

2021. július 30.

7 perc olvasás

ELLE

interjú Netflix TikTok Addison Rae
„Nehéz az életedet mikroszkóp alatt élni"

A TikTok-on robbant be a köztudatba, azóta pedig a szórakoztatóipar csaknem minden szegletét meghódította Addison Rae. Énekel, podcastet vezet, szépségmárkákkal dolgozik együtt, legutóbb pedig a Netflix új filmjének egyik főszerepét játszotta el. Ennek apropóján beszélgetett vele az Elle.


Addison Rae Easterling tényleg híres – és mindig is tudta, hogy fel fog tűnni a képernyőn. A 20 éves, déli kisvárosban felnövő lány úgy gondolta, televíziós újságírói karrier vár rá. De három hónap után a Louisiana Állami Egyetemen Addison rátalált a TikTok-ra, amit rögtön megkedvelt, és elképesztő számú (eddig 82 millió) követőre tett szert a tátogós videóival. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy Los Angelesben találja magát.

Persze az internetes hírnév nem mindig jár együtt a hagyományos sztársággal, de ő ezt az akadályt is könnyűszerrel vette, és megkapta első nagy hollywoodi szerepét. Az 1999-es A csaj nem jár egyedül című  rom-komból a Netflix forgatott egy alternatív verziót a nemek felcserélésével, Addison ebben kapta meg Padgett, a közösségi médiás influenszer szerepét. Az alábbiakban arról mesél, hogyan használta fel saját tapasztalatait a karaktere megformálásához, és elárulja, miért kellett kétszer olyan keményen kell dolgoznia azért, hogy komolyan vegyék a szakmában.

Elle: A He's All That című filmben egy influenszert alakítasz, aki a cancel-kultúrával és az online trollokkal küzd. Mennyire támaszkodtál a saját tapasztalataidra a színészkedés során?

Addison Rae: Padgett nagyon sokat fejlődött és fejlődik, hogy rájöjjön, ki is ő valójában. Ezt nekem is ki kellett találnom. Összességében ez tényleg csak arról szól, hogy tudd, ki az igazi önmagad, és ezt nem kell senki másnak bizonyítani. Ez az, amit a karakterem és én is megtanultam – hogy már nem számít, mit gondolnak rólam az emberek; csak az számít, hogy ki vagyok.

Ez az a rész, ahol a tapasztalat átjön. Élsz és tanulsz, és így találod ki, hogy pontosan hogyan fogod kezelni a trollkodást ezután. Ezt én is sokszor csináltam. Élek, tanulok és tisztázom magamban, mik azok a dolgok, amik a magánügyeim, és mik azok, amiket meg akarok osztani. És aztán gondoskodom róla, hogy mindig megkülönböztessem a kettőt.

Elle: Milyen volt a felkészülés az első nagy filmszerepedre?

A.R.: Hetente háromszor jártam színjátszó órákra, és személyes coachingon is részt vettem a Zoom-on keresztül, emellett forgatókönyvelemzéssel is foglalkoztam. Próbáltam megtalálni azokat a dolgokat, amelyekhez kapcsolódni tudtam az életemben, és azt, ahogy abban a pillanatban éreztem magam. A legnehezebb része az volt, hogy képes legyek összehangolni az érzelmeket, és pontosan kitalálni, hogyan szeretnék felolvasni egy szöveget, vagy hogyan akarok szerepelni egy jelenetben. Az előadásmód a legfontosabb rész. Még aznap is, mielőtt egy jelenetet eljátszottam volna, felhívtam a színjátszó coachomat, Nancyt, és ő azt kérdezte: „Rendben, mit akarsz ma közvetíteni? Pontosan milyen hangulatba akarsz kerülni? Hogy fogod érezni magad? Hogyan adod elő azt a szöveget, és hogyan éli át a karaktered ezt az eseményt?” Aztán bele kell helyezkednem abba a térbe. Néhány órát ültem a lakókocsimban, mielőtt elindultam volna a jelenetet eljátszani, átolvastam a szövegemet, és meggyőződtem róla, hogy mentálisan is átszellemültem.

Elle: A jó barátnőd, Kourtney Kardashian is szerepel a filmben. Honnan jött az ötlet?

A.R.: Tökéletes lett. Annyira izgatott vagyok, hogy az emberek hamarosan láthatják. Egyértelműen a barátságunk miatt jött létre. Egyszerűen olyan mókásnak tűnt, szóval beszéltünk róla, és imádtuk az ötletet, úgyhogy megcsináltuk.

Elle: Kik azok a színésznők, akik inspirálnak?

A.R.: Imádom Julia Robertset, ő az egyik legnagyobb kedvencem. Angelina Jolie, Jennifer Aniston – ők is igazi klasszikusok. Mindhárman csodálatosak. Joey King is elképesztő, Zendaya pedig nagyszerű. Rengeteg filmjét nézem meg – mostanában tényleg sokféle szerepet kapott. Annyi nő van ebben a szakmában, akikre felnézek, és akik inspirálnak. Gwyneth Paltrow-t is imádom... csodálatos. Egyértelműen rajongó típus vagyok, szóval csak megfigyelem és tanulmányozom, amit csinálnak.

Elle: Mindig is a filmvásznon akartál szerepelni?

A.R.: Egy kisvárosból jöttem, ezért úgy érzem, sokan meg sem hallják, hogy valaki azt mondja, hogy Hollywoodba akar menni és színésznő akar lenni. Ez nem túl gyakori dolog. Vagy talán olyasmi, amit az emberek mondanak, de nem igazán kapnak rá lehetőséget. Akkoriban úgy éreztem, hogy ez elérhetetlen. Úgyhogy úgy gondoltam, az én utam az, ha televíziós újságírást tanulok, és utána még mindig szerepelhetek a képernyőn. Aztán óriási szerencsém volt a TikTok-kal, és igazi áldás volt a lehetőség, hogy Los Angelesbe költözhettem.

Elle: Nehéz döntés volt otthagyni a főiskolát, hogy a szórakoztatóiparban folytathasd a karriered?

A.R.: Nem, mindig is L.A.-ben akartam élni. 16 éves koromban jöttem ide – ez volt az egyetlen szülinapi kívánságom. Azt mondtam: „Anya, kérlek, még karácsonyra sem kaphatok semmit. Az egyetlen szülinapi kívánságom az, hogy én és a barátaim hadd menjünk Los Angelesbe.” Szóval elmentünk, beleszerettem, és azt gondoltam: „Ó, tudom, hogy egy nap itt fogok élni.” Azután persze jó darabig nem mentem vissza, aztán amikor a videóim berobbantak, néhány Los Angeles-i ember megkeresett, és azt mondtam: „Mennem kell. Mennem kell.” Szóval a szüleim teljes mértékben támogattak.

Elle: Mi volt a legnagyobb változás azóta, hogy látszólag egyik napról a másikra a reflektorfénybe csöppentél?

A.R.: Nincs helyes válasz arra, hogyan kell ezt kezelni; mindenki másképp birkózik meg vele. Vannak, akik szuper erősek, és sok mindenen képesek keresztülmenni. Másoknak vannak gyenge pillanataik. Elismerem, néha nekem is vannak gyenge pillanataim. Nehéz az életedet egy mikroszkóp alatt élni, amikor te magad sem jöttél rá a csínjára-bínjára. Még tanulok, még fiatal vagyok. Csak 2019-ben érettségiztem, úgyhogy éppen most találom ki, hogyan kezeljem a dolgokat. Számomra az volt a legfontosabb, hogy a családomat magam körül tartsam, és nagyon jó barátokkal vegyem körbe magam – olyanokkal, akikről tudom, hogy szeretnek engem és ismerik a valódi önmagamat.

Elkezdtem a terápiát is, ez egy eszköz számomra, hogy kiengedjem a gőzt, hogy elmondhassam a véleményemet, és tanácsot kapjak valakitől, aki kívülállóként látja a helyzetemet... Most hetente egyszer járok. De a nehezebb időszakokban heti kétszer is bejelentkezek.

Elle: Hogyan kerültél át a filmes világba a TikTokról?

A.R.: Ebben az iparágban, amikor betörsz, rögtön rád ragasztanak egy bélyeget, amit az emberek szeretnek ott tartani. Ez érthető, és meg is értem, de az emberek nem veszik észre, hogy én mindig is színészkedni akartam, és mindig is zenével akartam foglalkozni. Mindig is akartam csinálni ezeket a dolgokat, amiket nem igazán ismerhettek meg, mert csak 19 éves koromban lettem ismert. Az emberek nem igazán látták a hátteremet, vagy az órákat, amikre jártam, meg ilyen dolgokat. Ezért próbálom azt mondani magamnak: „Ennyivel keményebben kell dolgoznod azért, hogy az emberek komolyan vegyenek.”

Elle: Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

A.R.: Anyukám mindig azt mondja nekem: „Emlékezz arra, hogy ki vagy. Tudod, hogy ki vagy, és csak ez számít.” Senki megítélését nem tudod befolyásolni. Ezt el kellett fogadnom. Nem fogom elérni, hogy mindenki szeressen vagy kedveljen. Ez nem lehetséges – fontos, hogy ne legyenek ilyen irreális elvárásaim magammal szemben, és tudjam, hogy ember vagyok, ha hibázok, tanulhatok belőle, és fejlődhetek.

Elle: Van egy közös szépségápolási termékcsaládod az Item Beautyval, egy podcastod, zenei karriered, és most már egy film is lapul a tarsolyodban. Mi a következő lépés?

A.R.: Remélhetőleg a következő néhány évben több filmben fogok szerepelni, és folytatom a zenélést, valamint növelem a sminkcsaládomat. Mindezek a dolgok fontos részét képezik annak, aki vagyok. Szuper izgatott vagyok, hogy tovább fejlődjek és megtaláljam magam ebben az iparágban, és azokkal a dolgokkal foglalkozzam, amikért szenvedélyesen rajongok. Szóval amíg ezt csinálom, addig hihetetlenül boldog vagyok.

Forrás: Elle

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
1

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
2

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
3

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

30 ikonikus hollywoodi barátság
4

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
5

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
6

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
7

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
8

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

ezek is érdekelhetnek

Meghan Markle és Beyoncé videója uralja most az internetet – ennyire kedvelik egymást

Meghan Markle és Beyoncé videója uralja most az internetet – ennyire kedvelik egymást

2024.02.23. 2 perc olvasás

Sztárbarátság

„Az egész világ küzd azzal, hogy csökken az egészségügyben dolgozók száma” - interjú Ficzere Andreával, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettesével

Támogatott tartalom

„Az egész világ küzd azzal, hogy csökken az egészségügyben dolgozók száma” - interjú Ficzere Andreával, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettesével

Támogatott tartalom

2024.01.09. 7 perc olvasás

business idol

Meghan Markle-t ezzel a fotóval alázta meg a családja, azóta sem tudja megbocsátani

Meghan Markle-t ezzel a fotóval alázta meg a családja, azóta sem tudja megbocsátani

2023.10.26. 2 perc olvasás

ROYAL FAMILY

„Nagyon fontos számomra az otthonom, amely erős hatással van rám” – Eke Angélával a lakberendezésről és a fenntarthatóságról beszélgettünk

„Nagyon fontos számomra az otthonom, amely erős hatással van rám” – Eke Angélával a lakberendezésről és a fenntarthatóságról beszélgettünk

2023.10.11. 4 perc olvasás

INTERJÚ

„Ez egy harmonikus közös munka volt” – Borbély Alexandra az eklektikus otthonukról mesélt

„Ez egy harmonikus közös munka volt” – Borbély Alexandra az eklektikus otthonukról mesélt

2023.10.10. 3 perc olvasás

INTERJÚ

„Mindannyian szeretnénk egy gyönyörű otthont, amely tükrözi, kik vagyunk” – interjú Délity Ágnessel

„Mindannyian szeretnénk egy gyönyörű otthont, amely tükrözi, kik vagyunk” – interjú Délity Ágnessel

2023.08.15. 10 perc olvasás

INTERJÚ

Elképesztő videó terjeng Erzsébet királynőről, az emberek meglepődtek a viselkedésén

Elképesztő videó terjeng Erzsébet királynőről, az emberek meglepődtek a viselkedésén

2023.08.11. 2 perc olvasás

Royal Family

 A TikTok új ajakfestési trükkjéért őrül meg most a világ

A TikTok új ajakfestési trükkjéért őrül meg most a világ

2023.07.30. 2 perc olvasás

BEAUTY

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves