Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022. szeptember 01.

2 perc olvasás

ELLE

titanic baleset hajó felvétel LeonardoDiCaprio 8k
 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
© instagram.com/titanictheexhibition

A Titanic körüli érdeklődés egyszerűen nem akar szűnni, most különleges módon láthatják a hajót az emberek. 


110 évvel azután, hogy a Titanic elsüllyedt, a történet legkitartóbb rajongói is teljesen új szemüvegen keresztül láthatják a hajót.

Megérkezett az első 8K-s felvétel

Kedden az OceanGate Expeditions kiadta a legelső 8K videót, amely a Titanic eddig nem látott részleteit mutatja be az Atlanti-óceán mélyéről. A felvételeket a csoport idei expedíciója során készítették. 

A halk zenére készített 60 másodperces klip körútra viszi a nézőket a halálra ítélt hajó külsején, és olyan részleteket tár fel a fedélzeten, amelyeket korábban soha nem láthattunk. Például pontosan szemügyre vehetjük az orrot, amely különösen az 1997-es Titanic című filmben vált híressé. 

Egy sajtóközleményben az OceanGate Expeditions Titanic szakértője, és a Titanic régi búvára Rory Golden rámutatott olyan elemekre, amelyeket korábban még ő maga sem vett észre, elmondta, hogy:

Például még soha nem láttam a horgonygyártó Noah Hingley & Sons Ltd. nevét a horgonyon. De évtizedek óta tanulmányozom a roncsot, és több merülést is végrehajtottam. Nem emlékszem, hogy láttam volna más képet, amely ilyen részletességgel mutatná be a Titanicot. Izgalmas, hogy annyi év után felfedezhettünk egy új részletet, amely nem volt olyan nyilvánvaló a fényképezőgép-technológiák korábbi generációinál.

Az OceanGate Expeditions szerint az új, nagy felbontású felvételeket a csökkenés mértékének nyomonkövetésére fogják használni az összehasonlításokhoz az évek során.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves