Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Filmkvíz

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023. június 20.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar film magyar filmek kvíz
Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
© Fotó: Fábri Zoltán - Körhinta (1956)

Próbáld ki, mennyit tudsz a XX. század leghíresebb, legelismertebb magyar filmjeiről! Van egy újabb kvízünk!


Teszteld a tudásod a régi magyar filmekről! Ezek az alkotások a hazai kultúra részévé váltak, az alapműveltség egyik pillérének tekinthetők. Próbáld ki, ebből a 10 kérdésből hányra tudod a választ!

Filmkvíz magyar klasszikusokkal

Ebben a kvízben csak a XX. század magyar filmjeivel foglalkozunk, közülük is azokkal, amelyek a leginkább beivódtak a köztudatba, amikről egy-két dolgot az is tud, aki soha nem látta az adott filmet. Hiába, ezek az alkotások annyira nagyhatásúak, hogy évtizedekkel később is muszáj emlékezni rájuk.

Minden idők egyik legelismertebb, leghíresebb filmjéből látható egy képkocka az oldal tetején, ami egy legendás színésznőnk világraszóló karrierjét indította be. Hogy ez a film is szerepel-e a kvízben, azt mindjárt megtudod, csak arra szeretnénk emlékeztetni, hogy mint általában (de nem mindig) ezúttal is minden kérdésnél 4 válaszlehetőséget találsz majd. A 4 közül mindig csak egy a helyes, és a feladat az, hogy tippeld meg, hogy melyik ez a helyes válasz!

Indulhat a játék? Akkor kattints!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves