Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Miniérettségi

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023. május 16.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

érettségi Magyarország földrajz
Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
© Fotó: Planet Observer/Universal Images Group via Getty Images

Most, az érettségik időszakában kerüljön sorra a földrajz is! Készítettünk neked egy kvízt, amivel tesztelheted, a fejedben vannak-e még a legalapvetőbb ismeretek Magyarország földrajzáról.


Az érettségik apropóján az irodalomról, a történelemről és a matekról szokott a legtöbb szó lenni, de most kerüljön sorra a földrajz is!

Mostoha tantárgy

Nem sok felsőoktatási intézménybe van felvételi földrajzból és talán ezzel összefüggésben lehet, hogy nem is szoktak túl sokan földrajzból érettségizni. Pedig az alapműveltséghez azért vastagon hozzátartozik, hogy az ember tudjon ezt-azt ebből a tárgyból is, különösen, ha a saját hazájáról van szó.

Szóval összeállítottunk egy minivizsgát, amivel próbálunk Magyarország földrajzával kapcsolatban a legalapvetőbb dolgokra rákérdezni, hogy tesztelhesd, mennyire mennek még neked ezek a tények-összefüggések. 10 kérdést tartalmaz majd a teszt, persze feleletválasztós és négy közül kell az egy jót kiválasztani.

Hát nézzük!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves