Tökéletes villámvacsora ez a rókagombás rizottó, ami egyből őszi hangulatba hoz!
Csodálatos sárgás színével a rókagomba már látványra is megidézi az őszi hangulatot, hát még a belőle készített rizottó! A következő recept amellett, hogy igazi melengető egytálétel, azért is szuper, mert kevesebb mint fél óra alatt elkészítheted. A rókagomba ráadásul remek D-vitamin- és vasforrás, szóval megéri rendszeresen fogyasztani.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, a rókagombát tisztítsd meg és vágd fel. Egy magas falú serpenyőben olvassz fel 2 evőkanál vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Ezután add hozzá az alaposan átmosott rizst, és kevergetve pirítsd 1-2 percig. Öntsd fel a fehérborral, dobj bele friss kakukkfüvet, sózd-borsod, és közepes lángon hagyd addig rotyogni, amíg elfő a leve.
Ezután kis adagokban öntsd hozzá az alaplevet – mindig csak annyit, amennyi épp ellepi a hagymás rizst. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd 16-18 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.
Egy külön serpenyőben, szárazon alaposan pirítsd le a rókagombát. Amikor már erősen illatozik, add hozzá a maradék vajat és a parmezánt, és sózd-borsozd ízlés szerint.
Végül a gombát keverd hozzá a rizottóhoz, és frissen, forrón tálald. Jó étvágyat hozzá!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!