Akik kedvelik az ínyencségeket, azoknak ez lehet a tökéletes diétás ebéd!
Könnyen elkészíthető ebédre vágysz, amely még diétás is? A nyár egyik legnagyobb slágere a hagymás epersaláta, amely igazi ínyencség, és számtalan előnye van. Bárki, bárhol el tudja készíteni, és bármikor fogyaszthatjuk, hiszen a diéta tökéletes elemeként funkcionálhat!
A metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük, és felvágjuk apró darabokra. A lime-ot megmossuk, és lereszeljük a héját. Félbevágjuk, és a feléből kifacsarjuk a levét. A reszelt héjat és az olívaolajat összekeverjük a metélőhagymával. A fetát apró kockákra vágjuk, a metélőhagymás keverékhez adjuk, és pácoljuk benne.
Megmossuk a salátát. Közben leöblítjük az epret is, megtisztítjuk. 250 gramm epret vágjunk vékony szeletekre. A tökmagot serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon körülbelül 4 percig pirítjuk.
A málnaecetet, a mustárt és a maradék epret botmixerrel pürésítjük, közben hozzáöntjük az olajat részletekben. Keverjük össze, majd hűvös levegőn hagyjuk kicsit megdermedni. Ízlés szerint sóval, cukorral és borssal ízesítjük.
A fetát leszűrjük. A salátákat, eperszeleteket, és a fetát tányérokra rendezzük, és rácsorgatjuk az olajos turmixot. Tökmagot szórunk rá, és tálaljuk.
3 gyors ebéd, amit az irodában is össze tudsz dobni
A 90-es évek sztár tésztája újra hódít: csak 3 hozzávaló szükséges
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!