Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉDES ÉLVEZETEK

Nincs most menőbb ennél az olasz desszertnél!

2022. szeptember 03.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

design & desszert édesség pezsgő recept eper rizottó
Nincs most menőbb ennél az olasz desszertnél!
© Monica Bertolazzi / Getty Images

Gyümölcsös rizottó pezsgővel? A legjobb olasz desszert! 


Ha nyár, akkor általában házi fagylalt recepteket, kókuszos (és gyors) rafaello golyókat vagy csábító pizzás csigákat szokás elkészíteni vendégváró falatkát gyanánt. Most viszont egy olyan isteni olasz desszert kezdte el meghódítani az internet szakácsait, mellyel egyszerűen nem lehet betelni! Következzen is egy olyan nyárbúcsúztató édesség, ami nemcsak nagyon szép és különleges, de rettentő finom is!

Így készül a gyümölcsös-epres rizottó pezsgővel!

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 400 gramm eper
  • 3 db medvehagyma
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 280 g rizs
  • 200 ml pezsgő
  • 600 ml borjú alaplé (vagy zöldség alaplé)
  • 1-2 tk barna cukor
  • 2 ek vaj
  • 40 g parmezán sajt
  • Ízlés szerinti só, fekete bors, szerecsendió
  • Egy kis bazsalikom

Elkészítés:

  1. Mosd meg az epret és kb. a negyedét tedd félre későbbi díszítéshez. A maradék epres tisztítsd meg és aprítsd fel nagyon apró darabokra vagy turmixold össze.
  2. A medvehagymát is mosd, hámozd meg, majd vágd fel, később pedig addig párod, amíg átlátszó nem lesz.A borjú alaplevet vagy a zöldség alaplevet melegítsd meg, egy másik serpenyőben pedig forrósítsd fel az extra szűz olívaolajat.
  3. Az extra szűz olívaolajhoz folyamatos keverés mellett add hozzá a rizst, majd öntsd le a pezsgővel. A mixed hagyd felforrni kb. 15 percig, szükség esetén még tegyél hozzá egy kis alaplevet. Akkor jó, ha lágy, pépes állagú, de még rizs formája van!
  4. Közben az előkészített epres pirítsd meg serpenyőben egy kis lángon, szórd meg barna cukorral és megkaramellizálódni.
  5. Mikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, keverd hozzá a vajat és a parmezán sajtot, majd forgasd bele a megkaramellizálódott cukros-epres pürét. Ezt aztán sóval, fekete borssal vagy ízlés szerint szerecsendióval ízesítheted, a félretett eperdarabokkal és a friss bazsalikommal pedig kedvere díszítheted! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves