Quantcast

Mentális egészség

Indul a Mental Health Week az elle.hu-n!

Indul a Mental Health Week az elle.hu-n!
© Getty Images

Az első, a második és a harmadik legfontosabb dolog, amit a társadalom megtehet a mentális betegségek kezelése érdekében, az az azokat övező stigmák ledöntése. Ehhez pedig beszélgetni kell.

Ezt a beszélgetést kezdtük el októberi lapszámunkkal, és ezt szeretnénk folytatni a következő egy hétben itt, az elle.hu-n is.

Biztosan ismerős az érzést, amikor egy izgalmas találkozó után még hetekig-hónapokig emészted az elhangzottakat, amikor mindig kicsit más megvilágításból gondolsz a beszélgetésre, vagy amikor a zuhany alatt jut eszedbe egy frappáns mondat, amit akkor és ott kellett volna elsütni. Pont ezt az érzést szeretnénk mi is elérni, hogy a Mental Health Week lejárta után is boncolgasd magadban a témát, hogy hosszú távon megmaradjon az üzenet: az, hogy foglalkozni kell ezzel a valós, de sajnos tabusított problémával, a lelki egészségünkkel. 

Tarts velünk egész héten, hiszen az önismeret, az önfelfedezés útján akár egy jókor betalált (és reméljük, hogy kellően hasznos) cikkel is el lehet indulni. Ez alatt az egy hét alatt a belső hangodat szeretnénk felébreszteni (vagy még hangosabbá tenni). A cél, hogy tudatosabbak legyünk bizonyos helyzetekben, és felismerjük, hogy mikor és milyen segítségre van szükségünk.