Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Személyiségteszt

Melyik arcot látod vidámabbnak? A válaszod rengeteget elárul a személyiségedről

2023. január 24.

2 perc olvasás

ELLE
arc rajz személyiség személyiségteszt
Melyik arcot látod vidámabbnak? A válaszod rengeteget elárul a személyiségedről
© Fotó: The Minds Journal

Pillants rá ezekre az arcokra, és válaszd ki, szerinted melyikük a boldogabb! A válaszodból a személyiségedre lehet következtetni.


Egy régi személyiségtesztet elevenített fel most a Twitter, úgyhogy a nagy kérdés újra jár körbe: ki melyik arcot látja boldogabbnak?

Jobb vagy bal?

Nos, szerinted a jobb- vagy a baloldali arc tűnik boldogabbnak az alábbi kettő közül? Semmi más feladat nincs ezúttal, egyszerűen csak tanulmányozd alaposan a képet, (ezúttal nem kell stopper, nem időre megy), nem idő válassz egyet az A és B közül, és alább el tudod olvasni, hogy a választásod mit mond el a személyiségedről.

Többféle jelentése lehet

Nos, az egyik értelmezési elmélet abból indul ki, hogy a nyugati kultúrában arra vagyunk kondicionálva, hogy a szövegeket balról jobbra, fentről lefelé olvassuk. Ez nem csak a szövegekre igaz, hanem a képekre is, így minden bizonnyal te is balról jobbra haladva futtattad végig a tekintetedet a két rajzon, amik egyébként egymás tükörképei. Az első (A) kép így számítva első fele szomorú, a második boldog, a második (B) kép első fele boldog és a második szomorú. Ha tehát az A-t választottad ki, ez azt jelenti, hogy a dolgok végső kicsengése van nagyobb hatással rád: ami rosszul kezdődik, de jól végződik, azt összességében pozitívnak értékeled. Amennyiben a B tűnik számodra boldogabbnak, ez arra utalhat, hogy az első, a kezdeti benyomás tartósabb számodra, és amit egyszer már pozitívnak ítélsz meg, azzal kapcsolatban nehezen változtatod meg a véleményed.

Egy másik értelmezés szerint az A válasz arra utal, hogy a bal agyféltekéd lehet a dominánsabb, ez pedig az objektív, racionális, pragmatikus gondolkodásmód dominanciáját jelentheti. Akiknek a szíve a B felé húz, azoknak a személyiségtípusa ezzel szemben gyakran intuitívabb, kreatívabb, spontánabb.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves