Quantcast

Tanácsok

Összefog a mellrák ellen a Viber és a WHO

Összefog a mellrák ellen a Viber és a WHO
© Viber, WHO

Üzenetet kapnak a chatbotra feliratkozók a mellrák megelőzéséhez kapcsolódó információkat elérő linkekkel.

A Rakuten Viber és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mellrák elleni küzdelem hónapjában, azaz most októberben elindítja Nők egészsége chatbotját az üzenetküldő alkalmazás felületén. 

Világszerte rengeteg nőt ér kulturális és/vagy társadalmi előítéletekből fakadó hátrányos megkülönböztetés az egészségügyi ellátásban - írja két szervezet közös sajtóközleménye. Ezt felismerve a Nők egészsége chatbot hasznos információkkal és megvalósítható tanácsokkal szolgál számos egészségügyi témában, kezdve a mellrák megelőzésével.

Amikor egy Viber-felhasználó feliratkozik a chatbotra, kap egy üdvözlő üzenetet, a mellrák megelőzéséhez kapcsolódó információkhoz vezető linkekkel. A felhasználó a gombokra kattintva számos tanácsot és információt kaphat a megelőzésről, a megbetegedés kockázatairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről.

Egy további gombra kattintva pedig hasznos írásos és videós ismertető anyagot találhat a WHO weboldalán a mell önvizsgálatának elvégzéséről.

“Az ismeretterjesztés az egyik legnagyobb fegyverünk, amit a nők egészségének megóvása érdekében, illetve a nem fertőző betegségek és a mellrák elleni küzdelemben bevethetünk" - mondta el Dr. Bente Mikkelsen, az Egészségügyi Világszervezet nem fertőző betegségekért felelős igazgatója.