Ha figyelünk a színekre is, sáfrányhoz, ananászhoz és citromhoz sárga tálca dukál. És persze egy jó recept!
Főzzük meg tésztát sáfránnyal ízesített, sós vízben. Reszeljük a provoloné egy tálkába, és adjunk hozzá annyit a tészta főzővizéből, hogy krémes állagú legyen. Szűrjük le a tésztát, adjuk hozzá a provolonekrémet, a kakukkfű-levélkéket, és keverjük gyorsan össze. Frissen tálaljuk, de előtte még szórjuk meg a parmezánforgáccsal és a frissen őrölt borssal.
Ötlet: a sáfrányos tészta maradékát jól fel tudjuk használni nápolyi omletthez: verjük fel a tojást (a mennyisége a tészta mennyiségétől függ: 10 dkg-hoz 2 tojás kell), keverjünk hozzá egy szál felaprított petrezselymet és a tésztát. Öntsük tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük sütőbe, amíg aranyszínűre nem sül.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!