Jamie Oliver karácsony tésztája az internet új kedvence: idén karácsonykor mindenki ezt csinálja.
Forraljuk fel a főzővizet. Pogácsaszaggatóval vagy éles késsel vágjuk vidám ünnepi formára a lasagne lapokat, lehet ez csillag, vagy hold, ami tetszik, és amit szépen ki tudunk vágni.
Nyomjuk ki a kolbászhúst a bőrből kis golyókká. A szalonnát finomra szeleteljük. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Szedjük le a zsályaleveleket, közben parmezánt finomra reszeljük. Tegyük fel a serpenyőt a lángra.
Ha felforrósodott, tegyünk egy kis olívaolajat a serpenyőbe a kolbászgolyókkal és a szalonnával, és keverjük össze. Ha a kolbász és a bacon enyhén aranybarna, hozzáadjuk a hagymát és a zsályát, belemorzsoljuk a gesztenyét, és 2 percig főzzük.
Ezután a tésztát szórjuk a serpenyőbe, majd óvatosan öntsük fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje a tésztát – ez körülbelül 300 ml. Hagyjuk főni 4 percig, vagy amíg a tészta fel nem szívja a víz nagy részét, és szép selymes mártást kapunk. Rendszeresen keverjük meg, és ha szükséges, extra vízzel lazítsuk fel.
Kapcsoljuk le a hőt, keverjük hozzá a parmezánt, és fűszerezzók ízlés szerint. Ha szeretnénk, finom szerecsendió-reszelékkel és egy kis extra szűz olívaolajjal öntsük le.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!