Az olaszok szerint tökéletes lesz a tészta, ha így főzzük.
Ha szereted a tésztát, akkor tudnod kell, az olaszok szerint mi a helyes elkészítési módja. Lássuk, Itáliában milyen receptre esküsznek!
Tésztát főzni nem nagy dolog, hiszen csak bele kell tenned a forrásban lévő vízbe a tésztát, kevés sót, majd nagyjából 10 percig főzni. De a dolog nem is ennyire egyszerű, mivel a szakácsok szerint mindenki elront pár dolgot, amitől a tészta vagy túl nyálkássá válhat vagy összetapadhat.
A szakértők szerint a legfontosabb, hogy tudd mennyi tésztát főzöl, ehhez pedig mekkora edényre lesz szükséged. Fontos, hogy a főzés közben a tészta ne nyomódjon össze, megfelelően tudjanak mozogni a szálak, úgyhogy jobb, ha egy nagyobb edény után nézel!
Az edény mérete mellett a legfontosabb a víz mennyisége. A szakácsok szerint könnyedén kiszámolhatod, hogy mennyi vízre van szükséged a tökéletes eredményhez. Lidia Bastianich olasz szakács szerint 500 gramm tésztához 1 liter vizet kell feltenned főni.
Ez az alap, ezt tovább növelheted, vagy csökkentheted attól függően, mennyit tésztát szeretnél kapni. Ha megfelelő mennyiségű vizet tesztel az edénybe, biztosan nem fog csomósodni. A sóról sosem szabad elfeledkezni, mivel ettől lesz igazán selymes a tészta a főzés után.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!