A tészta főzővizet sosem szabadna hagyni felforrni.
Szürreállisan hangzik igaz? Pedig a helyzet az, hogy a tészta főzővizét tényleg nem szabadna hagyni felforrni. Máris elmondjuk, hogy miért nem és azt is, hogyan akadályozhatod meg a forrást.
Biztosan te is jártál már úgy, hogy minden igyekezeted ellenére a felforrt víz kifutott a lábosból. Ez elképesztően kellemetlen tud lenni, főleg mert szörnyű rendetlenség a vége, a főzés után pedig még a főzőlapot, tűzhelyet is takaríthatod. Szóval, ha szeretnél magadnak megspórolni egy extra takarítást, akkor egyszerűen ne hagyd, hogy a víz felforrjon. Erre több módszer is létezik, mutatjuk a legjobbakat.
A jégkocka módszer hihetetlenül egyszerű: ha azt látod, hogy a víz hamarosan felforr, dobj egy-két jogkockát az edénybe. A jégkockák egy pillanat alatt visszahűtik annyira a vizet, hogy az nem fog tudni a hirtelen forrás miatt kifutni a lábosból. Ezen a ponton már mehet bele a tészta, ilyenkor pedig érdemes visszavenni takarékra a lángot.
A trükk lényege, hogy a fakanalat az edény szélére kell helyezni, úgy, hogy hozzáérjen a forrásban lévő vízhez. A víznek természetes felületi feszültsége van, ami lehetővé teszi a forrás során a buborékok kialakulását és azok felemelkedését. A fakanál viszont megtöri ezt a feszültséget azon a ponton, ahol a vízzel érintkezik. Így a forrásban lévő vízhez képest hűvösebb felületet biztosít. Amikor pedig a buborékok felemelkednek és elérik a fakanalat nemes egyszerűséggel szétrobbannak, a víz pedig nem tud kifutni.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!