Jéghideg finomságokkal a kánikula ellen
Hozzávalók
50 ml sovány tej, 20 friss mentalevél, 150 g nádcukor, csipet só, 2 nagy tojássárgája, 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés
Melegítsük a tej felét és a mentaleveleket lábosban, majd mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről és lefedve hagyjuk állni 10 percet. Szűrjük le a mentaleveleket (ezekre már nem lesz szükség). Tálban keverjük habosra a tojássárgáját, cukrot és sót. Óvatosan, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a mentás tejet, és a megmaradt, ízesítetlen tejet is. Alacsony-közepes lángon, folytonos keverés mellett főzzük 2 percig, öntsük egy tálba, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és hűtőben hagyjuk kihűlni. Az ízes keveréket tegyük fagylaltgépbe és tálalásig tartsuk fagyasztóban. Friss mentalevelekkel kínáljuk!
Szedres-kókuszos-fügés fagylalt
Hozzávalók
10 friss, érett füge, 6 ek. víz, 1 citrom lereszelt héja és levének fele, 50 g kókuszreszelék, 2,5 cm-es gyömbérdarab lereszelve, 120 ml méz, 500 ml kókusztej, 1 marék friss szeder, citromfűlevél
Elkészítés
A fügék végeit vágjuk le, nyomjuk ki a belsejüket, majd serpenyőben, közepes lángon főzzük 10 percig a vízzel, citromhéjjal, kókuszreszelékkel, gyömbérrel. Adjuk hozzá a mézet és 10 szem szedret, és főzzük további 15-20 percig, alacsony lángon, amíg lekvár állagú lesz. Ha kész, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd a kókusztejjel és citromlével tegyük turmixgépbe, és pépesítsük. Mielőtt fagylaltgépbe tesszük, hűtsük ki teljesen. Az elkészült édességet friss szederrel és citromfűlevéllel tálaljuk!
Málnás-levendulás fagylalt
Hozzávalók
8 tojássárgája, 140 g porcukor, 340 ml tej, 340 ml zsíros tejszín, 6-8 friss levendulavirág, 150 g friss málna, 30 g porcukor
Elkészítés
Elektromos habverővel keverjük a tojássárgáját és a cukrot 2-3 percig. A tejet, a tejszínt és a levendulát közepes lángon forraljuk fel egy lábosban, majd vegyük le a tűzről. Folytonos keverés mellett adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, és alacsony lángon, keverve főzzük addig, amíg krémes állagú lesz. Tegyük hűtőszekrénybe, és ha már elég hideg, fagylaltgéppel készítsük el a desszertet. A málnát ízlés szerinti porcukorral turmixoljuk össze, szűrjük le (a magokra nincs szükség). A keveréket adjuk hozzá a levendulás fagylalthoz és fogyasztásig pihentessük mélyhűtőben.
Receptek és képek: cookieandkate.com, greenkitchenstories.com, raspberricupcakes.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!