A pisztáciás sajttorta a desszertek új királynője.
A pisztáciás sajttorta egy olyan desszert, amit neked is mindenképpen ki kell próbálnod. Bársonyos, krémes, olyan igazi szájban olvadós finomság, aminek minden falatja aranyat ér. Ráadásul kifejezetten könnyen elkészíthető, máris mutatjuk a receptet.
225 gramm pisztáciát turmixgépben őrölj finom, sima pasztává, ez kelleni fog a krémhez és az öntethez is. Ez akár eltarthat 10-15 percig is. Egy másik adag pisztáciát aztán darálj le aprítógépben a keksszel, majd keverd össze az olvasztott vajjal és a tejjel. Nyomkod a masszát egy 23 cm-es, kapcsos tortaforma aljába, ügyelj rá, hogy egyenletesen oszlasd el. Ha megvagy, akkor süsd kb 7-8 percig 160 fokon, majd hagyd teljesen kihűlni. A töltelék elkészítéséhez egy nagy tálban keverd simára a krémsajtot a cukorral. Adj hozzá 180 gramm pisztáciapasztát, majd egyesével keverd bele a tojásokat. Ezután add hozzá a vaníliakivonatot, a tejszínt, a tejfölt és végült a keményítőt. Öntsd a masszát a már kihűlt torta alapra. A tortaformát ezután tekerd több réteg alufóliába, hogy ne juthasson bele víz. Helyezd egy nagyobb tepsibe, önt köré forró vizet, úgy, hogy a víz a forma feléig érjen. Süsd nagyjából 40-45 percig.
Az öntet elkészítéséhez a tejszínt melegítsd fel forrásig, majd öntsd rá a feldarabolt fehér csokira és hagyd egy percig állni. Ezután keverd simára. Mehet bele a maradék pisztáciapaszta, ha pedig a torta kihűlt, akkor ráöntheted. Tálalás előtt megszórhatod még egy kis finomra darált pisztáciával.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!