Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

URALKODÓ BOLYGÓ

Mi az uralkodó bolygód? Meglepő dolgot árul el a személyiségedről!

2023. március 29.

4 perc olvasás

ELLE

asztrológia csillagjegyek horoszkóp zodiákus ezotéria uralkodó bolygó
Mi az uralkodó bolygód? Meglepő dolgot árul el a személyiségedről!
© Shutterstock

A csillagjegyedhez tartozó bolygó alapjaiban határozza meg a személyiségedet. Hatással van a gondolkodásodra, a viselkedésedre. Ismerd meg magadat egy egészen új szemszögből az uralkodó bolygód segítségével!


Az asztrológusok szerint rendkívül fontos része a személyiségünknek az uralkodó bolygónk ismerete, ugyanis jelentős mértékben befolyásol bennünket. A segítségével komplexebb képet kapunk az egyéniségünkről, a viselkedésünkről, a képességeinkről, a rejtett tulajdonságainkról. Görgess lejjebb, keresd meg a csillagjegyedet, és már is olvashatod, milyen tulajdonságokkal bírsz az uralkodó bolygódnak köszönhetően:

Nap: Oroszlán

A Nap ugyan nem bolygó, de mégis a csillagrendszer alapköve, és az Oroszlán tagadhatatlanul olyan, mint a Nap, hiszen mindenki körülötte forog, és ezt élvezi is. Szeret a társaság szíve-lelke lenni, és beragyogni az emberek életét. Melegséget, szeretetet áraszt magából, ugyanakkor sokat foglalkozik önmaga jólétével, amellett, hogy rendkívül büszke magára, és lobbanékony természetű.

Hold: Rák

Tudjuk, hogy a Hold technikailag nem bolygó, de jelentősége az asztrológiában megegyezik bármely más égitestével. A Holdhoz a női, a tápláló, az anyai energiát társítják, valamint az érzékenységet. Ez mind igaz a zodiákus tyúkanyójára is a Rákra, aki szeret másokról gondoskodni. Az állatöv egyik legempatikusabb jegye, aki hihetetlenül figyelmes, szeretetteljes a környezetével szemben.

Mars: Kos

A Mars a háború istene, és ez a bolygó képviseli azt, ami motivál és hajt bennünket, valamint azt, amiért hajlandóak vagyunk harcolni. A Kos a háborúzás, a cselekvés mestere, még ha néha forrófejű is De kétségtelenül igaz, hogy végtelen elszántan, és fáradhatatlanul dolgozik a céljaiért. Nem fél feszegetni a határait, és a sikerért olyan merész vagy éppen veszélyes dolgokat tenni, amire más nem vállalkozna.

Merkúr: Ikrek, Szűz

Merkúr az istenek hírnöke, Zeusz legokosabb gyermeke, akit megajándékozott azzal a képességgel, hogy gyorsan utazhat az Olimposz hegye, a Föld és az alvilág között. Nos, mely csillagjegyek képesek a gyors döntéshozatalra és cselekvésre? Kik híresek az intelligenciájukról? Az Ikrek és a Szűz! Szeretnek utazni, beszélgetni, barátkozni, de a maximalizmusok sokszor megnehezítheti az életüket és a körülöttük élőkét.

Vénusz: Bika, Mérleg

A Vénusz uralja a szerelmet, a szépséget, és a luxust. Márpedig a Bika és a Mérleg is vágyik a tartós kapcsolatra, romantikus hős szerelmesek hírében állnak. Imádják a luxust, a fényűzést, valamint azt, ha szép dolgok veszik körbe őket, és rengeteget foglalkoznak a külsejükkel. Az élet hedonistái, akik szeretik, ha minden jóból sok jut nekik, éppen emiatt hajlamosak két kézzel szórni a pénzt.

Jupiter: Nyilas

A Nyilas a zodiákus egyik legszerencsésebb jegye, ami nem is meglepő, ha azt nézzük: a pénz, a bőség, a siker, a szerencse bolygója uralkodik felette. Ennek fényében nem csoda, hogy amihez hozzáért, az arannyá válik. Remek ötleteinek köszönhetően könnyedén képes sikereket elérni és pénzt teremteni.

Uránusz: Vízöntő

Az Uránusz, az innováció és az eredetiség bolygója. Márpedig a Vízöntő híresen egyedi és kreatív. Nagyon inspirált csillagjegy, aki szeret alkotni, létrehozni, új dolgokat kipróbálni. Ez a bolygó ösztönzi a haladást és a megvilágosodást, ami miatt a Vízöntő a reformok híve. Ellenben az is jellemző rá, hogy szeret lázadni, és fontos számára a függetlensége.

Szaturnusz: Bak

A Szaturnusz képviseli a karmát, az életleckéket, a szigorúságot, a fegyelmet, és az árnyék-énünket. Ennek a bolygónak köszönheti többek között a Bak, hogy olyan érett, ellenálló, és erős jellem. Rendkívül szorgalmas és állhatatos, ennek köszönhetően mindig eléri a célját.

Neptunusz: Halak

Neptunusz a római mitológia szerint a tengerek istene, a vízhez pedig az érzelmeket, a tudatalattit és a spiritualitást kapcsolják. Így már érhető, hogy lehet a Halak az állatöv egyik legempatikusabb jegye. Ugyanakkor a bolygóhoz társítják a fantáziát és az álomvilágot is, ami szintén jellemző az örök álmodozó, élénk képzelőerővel megáldott csillagjegyre.

Plútó: Skorpió

A Plútó a legtávolabbi bolygó, emiatt is tűnhet kicsit különcnek, érzelmileg zárkózottnak és rejtélyesnek a Skorpió. Ez a bolygó hatással van a tudatalattira, márpedig a Skorpió rendkívül erőteljes intuícióval rendelkezik, könnyedén belelát másokba, és mindig kiolvassa a sorok között rejlő igazságot.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves