Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VÁLTOZÁSOK

4 csillagjegy, akinek a Merkúr retrográd teljesen felforgatja az életét

2022. augusztus 25.

4 perc olvasás

ELLE

asztrológia csillagok horoszkóp merkúr Merkúr retrográd
4 csillagjegy, akinek a Merkúr retrográd teljesen felforgatja az életét
© Shutterstock

Hamarosan beköszönt a Merkúr-retrográd, ám a hatásait már most is alaposan megszenvedjük. 


A trükkös bolygó visszatért, és huncutabb, mint valaha. Annak ellenére, hogy a Merkúr a kommunikáció és a logika bolygója, van ennek a bolygónak egy oldala, amely sokkal szemtelenebb, mintsem kedves. Készülj fel arra, hogy hatalmas változások jöhetnek, ugyanis 4 csillagjegy élete teljesen felborul a Merkúrnak köszönhetően szeptemberben és októberben. Mutatjuk, kik szenvedik meg a legjobban a Merkúr-retrográdot!

Mit jelent a Merkúr retrográd és mit hoz?

Annak ellenére, hogy a Merkúr retrográd technikailag csak szeptember 9-én indul el, valószínűleg már érzed ennek a kényelmetlen változásnak a hatásait. Hiszen a Merkúr augusztus 20-án belépett a retrográd előtti árnyékba, ami lassan, de biztosan kezdi el növelni a zavart. 

A Merkúr retrográd lehetőségekkel teli alkalom arra, hogy valami újat kezdjünk, mivel ez a felújítás időszaka. Lehetővé teszi, hogy leszámoljunk és békét kössünk a múlttal, és új dolgokba kezdjünk. Ettől függetlenül az emberek nem lesznek túl megértőek egymással, ebben az időszakban rengeteg a félreértés, a nézeteltérés, amelyek akadályozzák egymás megértését és az egyéni fejlődést is. 

Négy csillagjegy azonban hihetetlen szinteken tapasztalja majd meg a Merkúr retrográd erejét!

Kos

Hihetetlen éved volt Kos, köszönhetően a Jupiter utazásának. Több lett az önbizalmad, biztosabb lettél magadban. Most azonban új időszak köszönt be, ahol a legfontosabb célod: megvizsgálni a könyezeted. Jó emberekkel veszed magadat körül? Biztos, hogy mindenki a fejlődésedben támogat? Talán ideje lenne búcsút inteni egy-két embernek. Sok lehet a félreértés, ha nem teszed meg, a múlt állandóan szembe jön majd, és újabb konfliktusokat okoz. Úgy érezheted, elmegy melletted az élet, mindenről lemaradsz, ám ha jól priorizálod a feladatokat és az eseményeket, akkor könnyen átvészelheted ezt az időszakot. Kapcsolj ki kicsit, hogy a retrográd végén újult erővel térj vissza.

Ikrek

Az Ikreknek szinte már naptárba szükséges vésni, ha Merkúr retrográd van, ugyanis hihetetlen ereje van a csillagjegy születteire. Lényegében: ami megtörténhet, az meg is fog! Szeptember 9. nagyon fontos az Ikrek számára, a szerelem lehetősége és a kreativitás mértéke az egekbe szökik! Sőt, annak az esélye is megvan, hogy egy régi szerelmeddel ismét találkozz, és onnan folytassátok, ahol abbahagytátok. Érdemes egy pillantást vetni a családra is. Tudod, melyek azok a rossz szokások, amelyeket tőlük hozol? Hagyj fel velük!

Szűz

Az uralkodó bolygód a Merkúr, amely azt jelenti, hogy nagyon automatikusan történnek veled a dolgok. Ha jó, ha rossz jön, te természetesnek veszed, és már semmi sem lep meg. Nagyon jól kommunikálsz, ennek hasznát veheted most. Szeptember 9-én összpontosíts a pénzügyeidre, ezzel hosszútávon sokat segíthetsz magadnak. Nagyon alaposan fontold meg, hogy mire költesz! Néha előkerül majd a múlt ebben az időszakban, és most végre értelmet nyerhet minden, amit eddig nem tudtál hova tenni. Ne erőltess magadra semmit, akkor tlaán békét köthetsz a múlttal is. 

Mérleg

Van egy hírünk, hogy jó vagy rossz, az már a te döntésed: gratulálunk, a Merkúr retrográd rád hat majd a legerőteljesebben! Nagyon fontos, hogy a saját megérzéseidre hallgass, mert ebben az időszakban különösen befolyásolható leszel. A Vénusz, a szépség bolygója ural majd, ezért a külsőségek nagyon fontos szerephez jutnak az életedben. Éppen ezért elbizonytalanodhatsz a külsőddel kapcsolatban, de ez csak a te képzeleted szüleménye, a környezeted nem így látja majd. Duplázz az önszereteteden! Túl értékes vagy ahhoz, hogy a következő heteket szomorúan és elégedetlenül töltsd! Nálad is előkerülhetnek a régi, elvarratlan szálak. Itt az ideje szembenézni mindennel, amit eddig képtelen voltál lezárni, mert ha erre képes vagy, akkor amikor a Merkúr visszafelé halad a láthatatlan energia 12 hátán, akkor a gyógyulásod sikeresebb lehet, mint valaha. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves