Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTELLIGENCIA

10 ok, amiért az intelligensebb emberek nehezebben találnak párt

2022. szeptember 18.

4 perc olvasás

ELLE

szerelem intelligens intelligencia párkapcsolat párkeresés személyiség
10 ok, amiért az intelligensebb emberek nehezebben találnak párt
© Shutterstock

Sok ember van, aki a küzd a párkereséssel, de az igazság az, hogy az átlagon felüli intelligenciával rendelkezők még nehezebben találják meg az igazit. Vajon mi lehet ennek az oka?


Látszólag egy különösen intelligens embernek megvan mindene: jó iskolában tanult, a karrierje virágzik, izgalmas társasági élete van, és a  személyisége szinte bárkit megnyerhet. Ennek ellenére gyakran nehézséget okoz számukra a megfelelő partner megtalálása, a szerelem és a tartós kapcsolatok kialakítása.

Vizsgáld meg a következő 10 jelet, mert választ adhat arra, hogy intelligensebb emberként, miért nem találod a párodat:

1. Az intelligens emberek mindent túlgondolnak

Az intelligensebbek hajlamosak a részletekre koncentrálni. Gyakran szeretik megvizsgálni és elemezni valakinek az összes tulajdonságát, jellemzőjét, mielőtt kapcsolatba lépnének vele. És gyakran jutnak arra a következtetésre: túl nagy az esélye annak, hogy zátonyra fusson a kapcsolat, így, nincs értelme belekezdeni.

2. Szeretik a függetlenségüket

A magas intelligenciával rendelkezők általában nagyon jól érzik magukat egyedül. Valójában minél intelligensebb valaki, annál jobban értékeli a függetlenséget. Biztonságban, békességben, kényelemben érzik magukat, és egyesek attól félnek, mindez szertefoszlik egy párkapcsolatban.

3. Jobban bíznak az elméjükben, mint a szívükben

Az agyas emberek elemző elméjük miatt szeretnek tények és számadatok alapján dönteni. Minden döntést az összes lehetőség logikus mérlegelése után hozzák meg. Ennek eredményeként gyakran ragaszkodnak ahhoz, amit az agyuk mond nekik, függetlenül attól, hogy mit éreznek a szívükben.

4. Gyanakvóbbak a partner kiválasztásánál

A partnerek kiválasztásánál elővigyázatosnak lenni bölcs döntés, de a túlzott óvatosság problémát okozhat. A kirívóan okosak nagyon gyanakvóak, különösen a párválasztásnál. Néha ez a javukra válik, de emiatt hosszú ideig egyedül lehetnek.

5. Elsőbbséget élveznek az életcéljaiknak

Valószínűleg találkoztál már olyannal, akinek az egész élete meg volt tervezve. Az intelligens emberek általában ilyenek. Vannak álmaik és terveik, amelyekhez időrendet szabnak, és gyakran eldobnak minden mást, hogy rájuk koncentráljanak. Annyira összpontosítanak céljaik elérésére, hogy nagyon kevés idejük jut egy kapcsolatra.

6. Nehezen tudnak a partnerek lépést tartani

Egyáltalán nem rossz dolog  szuperintelligensnek lenni, csak találnia kell valakit, aki azonos szinten van. Az intellektuális eltérés nagy problémát jelenthet egy kapcsolatban. Ha nem tudnak miről beszélgetni, vagy kapcsolódni egymás szokásaihoz és tevékenységeihez, akkor nem sok esélye van annak a kapcsolatnak.

7. Hamar megunhatják a társukat

Az intelligens emberek szeretnek új dolgokat tanulni, és szükségük van az új impulzusokra. Ha valamit megértettek, megfejtettek, nem tud újat felmutatni, azt megunhatják. Vagyis, ha túl egyszerűnek ítélik a partnert, aki nem tud többet nyújtani, elveszíthetik az érdeklődésüket iránta.

8. Bizalmatlanok

A rendkívül éles elméjűek nehezen nyílnak meg mások felé.  Nehezen osztják meg titkaikat az emberekkel, mert ritkán bíznak meg másokban. Gyakran visszagondolnak a múltra, és olyan helyzetekre gondolnak, amikor megbántották őket, amikor megnyíltak mások felé. Emiatt kissé hidegnek és távolságtartónak tűnhetnek, de ez csak azért van, mert megpróbálják megvédeni magukat attól, hogy újra megsérüljenek.

9. Magas elvárásaik vannak

A brilliáns elmével megáldott egyének gyakran magas követelményeket támasztanak a dolgokkal és az őket körülvevő emberekkel kapcsolatban. Azt akarják, hogy életük tökéletes legyen, és nem akarják lejjebb vinni a mércéjüket. Van egy bizonyos elképzelésük arról, milyen személlyel szeretnének együtt lenni, és nem érik be kevesebbel.

10. Az okos emberek nem szeretik a korlátozásokat

A magas intelligenciával rendelkezők szeretik kifejezni magukat. Nem akarnak olyan emberek közelében lenni, akik korlátozzák őket abban, hogy azt csinálják, amit szeretnek. Nagyon értékelik, ha szabadon mozoghatnak, és azt tehetik, amit csak akarnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves