Quantcast

Kinevezés

Először áll művészeti vezető az Isabel Marant élére

Először áll művészeti vezető az Isabel Marant élére
© Courtesy Isabel Marant

A holland tervezőnő, Kim Bekker lesz az első, aki betöltheti ezt a pozíciót a márkánál.

Az 1944-ben alapított, rendkívül kozmopolita francia divatmárka névadó tervezője, Isabel Marant először nevezett ki művészeti igazgatót cége élére, aki a női és a férfi kollekciókért felel majd.

A hollandiai Arnhemben, a Művészeti és Design Akadémián végzett tervezőt, Kim Bekkert kérték fel a pozícióra, aki nem ismeretlen az Isabel Marant világában. Miután Kim a Chloé és a Saint Laurent csapatában bővítette tudását, tíz évig vezette az Isabel Marant stúdiót, innen léptették elő az áhított művészeti igazgatói pozícióra.

Közleményében a márka kiemelte, hogy a holland tervező Isabel Marant mellett fog dolgozni, vagyis a párizsi alapító egyelőre nem vonul vissza márkája éléről. Az együttműködésük főként a női és férfi ready-to-wear kollekciókat érinti majd.

Miután a vállalat forgalma 2015 óta csaknem megduplázódott, szükség volt egy erősebb csapat létrehozására – ezzel magyarázta a kinevezést Anouck Duranteau-Loeper vezérigazgató. „Szó sincs arról, hogy Isabel elhagyja a vállalatot. Éppen ellenkezőleg, azon dolgozunk, hogy biztosítsuk számára a megfelelő körülményeket, hogy még nagyon sokáig velünk maradhasson” – nyilatkozta a WWD magazinnak.

Az első közösen készített Isabel Marant X Kim Bekker kollekciót szeptember 30-án mutatják be a párizsi divathéten.

Forrás: Elle