Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szakértői tanácsok

Ettől lesz boldog egy párkapcsolat a szakértők szerint

2023. augusztus 10.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

boldog párkapcsolat boldogság párkapcsolat szakértő terapeuta
Ettől lesz boldog egy párkapcsolat a szakértők szerint
© Getty Images

A boldog párkapcsolat a terapeuták szerint néhány egyszerű szokás bevezetésén és megtartásán múlik.


Egyesek számára könnyebben, másoknak viszont csak küzdelmek árán sikerül megtapasztalnia, milyen egy boldog párkapcsolat – az viszont biztos, hogy ez nem hullik magától az öledbe.

A párkapcsolati terapeuták elmondták, hogy tapasztalataik alapján milyen tényezőkön múlik egy kapcsolat sikere és tartóssága.

A boldog párkapcsolat titkai

A harmonikus kapcsolatban élők az alábbi szabályokat tartják be:

1. Kimondják a véleményüket

A kommunikáció minden viszonyrendszerben nagyon fontos, de egy párkapcsolatban egyenesen nélkülözhetetlen, hogy gördülékenyen működjön. A tapasztalatok alapján a boldog párokra jellemző, hogy a felmerülő problémákat egymás tiszteletben tartásával, de őszintén megbeszélik, és nem emésztik magukat, inkább azonnal tiszta vizet öntenek a pohárba. Ha pedig örömteli hírekről van szó, biztos, hogy elsőként egymásnak mesélik el.

2. Nem felszínes beszélgetéseket folytatnak

A mindennapok során természetes, hogy rengeteg praktikus információt is meg kell osztani a pároddal, azonban érdemes odafigyelni, hogy a beszélgetéseitek ne csak ezekre a témákra korlátozódjanak. Akik őszintén kíváncsiak a másikra, képesek meghallgatni a társukat, és örömmel tölti el őket, ha mélyebb beszélgetést folytathatnak a párjukkal az élet bármely területével kapcsolatban, mindenképpen elégedettebbek lesznek.

3. Nem hibáztatják egymást

Ha a partnerük megbántja őket valamivel, a boldog párkapcsolatban élők nem feltételeznek rossz szándékot az adott cselekedet vagy mondat mögött. Jelzik, hogy nem esett jól számukra, ami történt, de nem a harag felől közelítik meg a kérdést. Igyekeznek alkalmazkodni egymáshoz, de amíg tart az összecsiszolódás, megértéssel és őszinteséggel fordulnak egymás felé., később pedig mindent megtesznek, hogy társuknak ne okozzanak csalódást és fájdalmat.

boldog-parkapcsolat-elle.hu
Forrás: Getty Images

4. Nem hanyagolják el a saját hobbijaikat sem

Meglepőnek tűnhet, de a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz az is szükséges, hogy a felek rendszeresen egyedül is eltöltsenek néhány órát, amikor olyasmivel foglalkozhatnak, ami feltölti őket. Éppen ezért a hobbijaikat a felek nem hanyagolják el, és mindig figyelnek arra, hogy kölcsönösen biztosítsanak egymásnak időt, amikor a társuk olyasmivel foglalkozhat, ami segít számára kikapcsolódni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves