Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Optikai illúzió

Miért félsz a szerelemtől? Elárulja, mit látsz meg először a képen

2022. szeptember 14.

3 perc olvasás

ELLE

szerelem félelem párkapcsolat teszt személyiség teszt elköteleződés
Miért félsz a szerelemtől? Elárulja, mit látsz meg először a képen
© Oleg Shupylak/YourTango

Ez az optikai illúzió segít rávilágítani arra, mi tart vissza a boldog párkapcsolattól.


A szerelemnek és a párkapcsolatoknak is megvannak az árnyoldalai, ez azonban még nem jelenti azt, hogy örökre le kell mondanunk róluk. Az alábbi optikai illúzió segítségével kiderítheted, hogy számodra mi a legijesztőbb a szerelemben – majd azt is eláruljuk, hogyan tudod legyőzni ezt az irracionális félelmet.

Nézd meg a képet és jegyezd meg, mit veszel észre először rajta:

Fotó: Oleg Shuplyak

Női arc

Ha a kisebb elemekből kirajzolódó női arcot pillantottad meg először, akkor bizony attól tartasz, hogy egy kapcsolat túl sok energiádat emésztené fel. A pihenés és a feltöltődés számodra mindig is kiemelkedően fontos volt, és erről a nagy ő mellett sem szeretnél lemondani. És miért is kellene? A párkapcsolatban új módjait fedezheted fel a töltekezésnek, és könnyen lehet, hogy olyasféle időtöltésre is bukkanhatsz, amiről korábban nem hitted volna, hogy képes feltölteni. De persze az sincs kőbe vésve, hogy a pároddal mindig egymás mellett kell lennetek – nyugodtan szakíthatsz időt magadra, elvonulhatsz, ha épp arra van szükséged, ez még nem azt jelenti, hogy a szerelem nem neked való.

Kék ruhás katonák

A világoskékbe öltözött katonák keltették fel a figyelmedet? Ez esetben a legnagyobb félelmed az, hogy nem lehetsz önmagad egy kapcsolatban. Már jó előre azon aggódsz, hogyan fogod tudni fenntartani a látszatot – vagyis azt, hogy mindig a legjobb formádat hozd. Jó hírünk van: valójában erre semmi szükség. Persze egy bimbózó kapcsolatban még több energiát fordítunk a makulátlan megjelenésre, de nem árt tudatosítani, hogy tökéletes emberek nem léteznek. Ráadásul nem is lenne értelme elfedni hosszú távon a valódi énünket (akár külső, akár belső értelemben), mert azzal garantáljuk a boldogtalanságunkat. Bátran vállald fel a tökéletlenségeidet is a párod előtt – könnyen lehet, hogy éppen az egyik miatt szeret majd még jobban beléd.

Ha a fehér lovon akadt meg a szemed, az annak a jele, hogy rettegsz az elutasítástól. Régóta álmodozol már arról, hogy párkapcsolatban élj, és gyakran alakítasz ki plátói kapcsolatokat, de a valóságban nem mersz belevágni egybe sem. Ennek fő oka az, hogy a múltban már többször megégetted magad, megbántottak vagy épp elutasítottak, ezért nem mersz nyitni mások felé. Ne hagyd, hogy a rossz tapasztalatok meggátolják a boldogságodat! Rossz élménye, emléke mindenkinek van, de fontos, hogy ezeken túl tudj lépni és bizakodóan tekints a jövőbe. Ha megadod az esélyt magadnak arra, hogy rád találjon a szerelem, akkor előbb-utóbb telibe talál majd Ámor nyila.

Katonák a háttérben

A kép két szélén helyet foglaló, a háttérbe húzódó katonákat szúrtad ki? Akkor bizony a legnagyobb félelmed a játszmázás. A szerelem számodra egyet jelent az őszinteséggel: semmi megjátszás, semmi kavarás, csak színtiszta érzelmek. Éppen ezért rendkívül rosszul viseled, ha a másik nem nyílt lapokkal játszik. Te hajlandó vagy teljesen megnyílni a partnered előtt, és ugyanezt várod el tőle is. Abban a pillanatban, hogy úgy érzed, a másik fél valamit rejteget, inkább elkezdesz kifarolni a kapcsolatból. Fontos ugyanakkor, hogy tudatosítsd magadban, hogy mindenki a saját tempójában halad, és van, hogy időbe telik neki, amíg meg tud nyílni mások előtt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves