Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mérgező kapcsolat

12 mondat, ami ismerős, ha egy nárcisztikus a párod

2022. augusztus 08.

3 perc olvasás

ELLE

nárcisztikus párkapcsolat mérgező szerelem
12 mondat, ami ismerős, ha egy nárcisztikus a párod
© Getty Images/PixelsEffect

Ha nárcisztikus a párod, biztosan te is hallottad már ezeket a mondatokat korábban. 


Sokáig fel sem tűnik, hogy kivel élünk együtt. Nem egyszerű felismerni a nárcisztikus férfit, valamint a kapcsolat elején elvakít minket a rózsaszín köd és természetesen a partner is teljesen másképp viselkedik. Ha valaki hosszabb ideje együtt van egy nárcisztikussal, már biztosan hallotta az alábbi mondatokat. 

1. Olyan féltékeny vagy.

Ha bármi olyat tesz a nárcisztikus, amiért szembesíted, azonnal támadásba lendül. A vége az lesz, hogy te vagy túl féltékeny, vagy bizonytalan, de vele természetesen semmi probléma nincsen. Legalábbis szerinte.. Azért hárítják másokra a felelősséget, hogy ne nekik kelljen elvinniük a balhét.

2. Az összes exem őrült.

Ha valaki csak rosszat tud mondani az összes exéről, azt jelentheti, hogy inkább nem vele van a baj és nem másokkal. A férfi célja, hogy manipuláljon téged és elhitesse veled, hogy mindig mások voltak rosszak hozzá, de te bebizonyíthatod neki, hogy más vagy. 

3. Nem az én hibám, miattad csináltam.

A nárcisztikusoknál ez valahogy úgy működik, hogy amíg valami negatív dolog történik, azonnal rákenik a partnerre. Azonban, ha valami pozitív történt és sikeresnek tűnhetnek, azonnal szeretik a dicsőséget elvinni. Tényleg képtelenek vállalni a felelősséget a tetteikért.

4. Nem csoda, hogy senki sem kedvel téged.

A mondat, ami miatt annyian értéktelennek érezhetik magukat. A párod célja ezzel, hogy elhitesse veled, hogy szerencsés vagy, amiért ő veled van. Megmutatja, hogy milyen is valójában a nárcisztikus partner: rendkívül tiszteletlen és bántó.

5. Magadnak csináltad. 

Ezt azután mondják, hogy megpróbálsz szembeszállni velük, vagy kiállsz magadért. Megpróbálják kihasználni az empátiádat, hogy elgondolkodj azon, valóban te vagy-e a hibás. 

6. Nem mehetsz oda.

A nárcisztikus partner célja, hogy teljesen kontrollálhassa a partnerét, ez pedig azt is jelenti, hogy egy idő után kimutatja a foga fehérjét és egyre kevesebb helyre engedi el, nem tölthet időt a barátaival és a családjával, sőt a végén megpróbál mindenkit ellene fordítani. 

7. Olyan béna vagy ehhez.

A nárcisztikus mindenkinél jobb akar lenni. Ha ezt mondta neked a párod, nem azt jelenti, hogy a te képességeiddel van baj, hanem neki ez ad örömet, ha másokat a porba tiporhat. 

8. Okosabb vagyok mint te, szóval rám hallgass. 

Csakúgy mint az előző mondatnál, itt is az a cél, hogy elhitesse veled, sokkal jobb nálad. 

9. Ez sosem történt meg.

Hallottál már a gázlángolásról? A nárcisztikusok kedvenc módszere a manipulálásra. Sokszor elhitetik az áldozattal, hogy amiről beszélnek meg sem történt, vagy nem úgy, ahogy elmondják. Ha te is sokszor megkérdőjelezted a valóságot, tudod miről van szó. 

10. Ha ezt megteszed nem foglak többé szeretni.

Az érzelmi manipuláció tetőfoka. Az érzelmeidet használja a nárcisztikus partner arra, hogy manipuláljon és végül elérje, hogy behódolj neki. 

11. Tökéletesek vagyunk együtt.

Ezt hívják angolul úgy, hogy love bombing. A nárcisztikus fél minden követ megmozgat, hogy elérje a párja ne akarjon megszabadulni tőle. Gyakori, hogy alapjáraton csúnyán bánnak a partnerükkel, de néhány ilyen mondat és tudják, hogy nem fogják elhagyni őket. 

12. Jobban szeretlek bárminél

A nárcisztikus partner gyakran akkor mondja ezt, ha elhagyták. Amint nem érzi magát nyeregben, a csillagokat is leígéri, hogy visszamenj hozzá.

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves