Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HOOVERING

Ezzel a trükkel szerzik vissza az exüket a nárcisztikus férfiak

2023. február 24.

4 perc olvasás

Szőke Anna

nárcisztikus személyiségzavar szakítás toxikus kapcsolat nárcisztikus férfi hoovering
Ezzel a trükkel szerzik vissza az exüket a nárcisztikus férfiak
© Shutterstock

A 'Hoovering' segítségével a nárcisztikus férfiak, szinte visszaszippantják magukhoz volt partnereiket.


Amikor az emberben végre megérik az elhatározás, hogy véget vet mérgező kapcsolatának, az egy hatalmas lépés. Főleg ha az illető partnere egy nárcisztikus férfi. Ilyenkor ugyanis nagy esély van rá, hogy az ex nem hagyja majd annyiban a dolgot, és a szakítás után is minden erejével igyekszik majd a szabadulni vágyó fél továbblépését megakadályozni.


Mi a 'hoovering' és miért ez a nárcisztikus férfiak új csodafegyvere?


A hoovering vagy magyarul lebegtetés egy manipulatív viselkedésforma, mellyel egy adott személy folyamatos felbukkanásával igyekszik újra kontroll alá vonni a másik felet. Számos formája lehet, a flörtölő hangvételű üzenetektől kezdve, az alaptalan ígéretekig ("most minden más lesz, megváltozom"). Persze ez mind-mind átmeneti, és amint az illető újra magához láncolja a másikat, a toxikus viselkedés azonnal visszatér.

A nárcisztikus személyiségzavarral küzdőket a hatalom és a kontroll érzése élteti. Ha visszacsábítják magukhoz az exüket, azzal elérik a másik fölötti kontroll jól ismert érzését. Azzal, ha volt párjuk visszatér hozzájuk, egyfajta külsö megerősítést kapnak, egy ego-fröccsöt. Számukra fantasztikus érzés, hogy a másik személy úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.

Mindemellett ezek a sérült személyiségű emberek ki nem állhatják, ha elhagyják vagy elutasítják őket. Ha elérik, hogy exük újra melléjük szegődjön azzal enyhítenek saját félelmeiken és bűntudatukon is. Valahol mélyen ugyanis tisztában vannak vele, hogy viselkedésük nem elfogadható és, hogy a partnerük nem viccből döntött a szakítás mellett. De ezt sosem mutatnák ki, sőt elnyomják azzal, hogy eljátszák, hogy a szakításkor is ők az áldozatok.

narcisztikus_ferfi_elle
Fotó: Shutterstock

 

Ezekre a jelekre figyelj, ha nem akarsz bedőlni a lebegtetésnek:


  • Szakítottatok, ő mégis folyamatosan keres téged. Lehet hogy sokkal gyakrabban ír rád, mint a kapcsolatotok alatt. Ha eddig ő akart szakítani, most mégis folyton zaklat, egyértelmű, hogy vissza akar kapni.
  • Állandóan bókol. A nárcisztikus férfi nagy fegyvere a hízelgés, tudja hogy így nagyon könnyen megszerezheti az irányítást a feletted. Hidd el, ha folyton azzal nyaggat mennyire hiányzol, milyen szép vagy aznap, vagy hozzád nincs fogható, csak azt akarja elérni, hogy szépen besétálj ugyanabba a csapdába.
  • Ígéretet ígéretre halmoz. Te is érzed, hogy sosem tudná betartani őket, ne hagyd magad meggyőzni ennek ellenkezőjéről.
  • Az áldozatot játsza, annak érdekében hogy manipuláljon téged! Azt akarja, hogy megsajnáld és visszatérj hozzá. Neki teljesen mindegy mi az oka az újraegyesüléseteknek, a lényeg hogy újra birtokolhasson téged.
  • Ignorálja a határaidat. Hiába kéred meg, hogy ne keressen, folyton hív vagy üzeneteket küld. Ha nem veszed fel, megjelenik a lakásodnál vagy a munkahelyeden. Ha nem megy át neki, hogy nem akarod látni és folyton-folyvást felbukkan, nagy eséllyel rossz okból akar visszaszerezni téged.

Ha minden erőfeszítésed ellenére sem tudsz megszabadulni toxikus exedtől, kérj segítséget. Beszélj a családtagjaiddal, barátaiddal akár szakemberrel is. Minél több ember tud róla, annál többen alkotnak körülötted védőhálót. Ők képesek lehetnek biztosítani számodra a megfelelő érzelmi támaszt is, hogy képes legyél magabiztosan fellépni olt partnered nyomásával szemben.

Az lebegjen a szemed előtt, hogy miért is vetettél véget a kapcsolatnak. Tisztázd magadban, hogy számodra egy mérgező és káros párkapcsolat volt, és ideje továbblépned. Ha azon kapod magad, hogy a szép pillanatokon nosztalgiázva elgyengülsz, mindig pakold be a képzeletbeli mérlegedbe a negatív élményeidet is. Tiltsd le az exed telefonszámát, és blokkold a közösségi médiában is. Ez is segíthet és megadhatja a végső lökést számodra, hogy megfelelő távolságot tudj tartani és végre a saját életedre és jövődre koncentrálhass!


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves