Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tipp

Kiderült: ez az egy dolog kell ahhoz, hogy a párkapcsolatod sikeres legyen

2022. november 24.

2 perc olvasás

ELLE

tipp párkapcsolat sikeres
Kiderült: ez az egy dolog kell ahhoz, hogy a párkapcsolatod sikeres legyen
© Shutterstock

Sikeres párkapcsolatot szeretnél? Ezt a tanácsot kell megfogadnod. 


Pszichológusok állítják, hogy rájöttek, mi az az első számú dolog, ami sikeressé teszi a párkapcsolatokat. Egy új tanulmányban a szakértők több mint 40 000 olyan pár vizsgálatát végezték el, akik párterápia előtt álltak. Állítólag egy laboratóriumi vizsgálat, például 94%-os pontossággal tudták megjósolni, hogy a házasság tartós lesz-e.

A legfontosabb tényező

A sikeres párkapcsolatok legfontosabb része, hogy egy pár milyen gyakran „fordult” partnere felé ahelyett, hogy „elfordult volna”. A titok tehát, hogy inkább a partner felé forduljunk, ne pedig ellene. Na, de mit is jelent ez pontosan? 

Íme, egy példa

A partnered a telefonját görgetve megjegyzi egy cikkre, hogy nagyon érdekes. Erre a cselekedtre háromféleképpen reagálhatsz:

  1. Felé fordulva, tehát reagálsz a partner kapcsolódási kísérletére, és megkérdezed, hogy „Ó, igen? Miről szól?"
  2. Elfordulással, vagyis aktívan figyelmen kívül hagyod vagy csak nem veszed észre, hogy kapcsolódni próbál hozzád. Folyamatosan csinálod tovább a dolgodat, kizárod azt, amit mond.
  3. Ellene fordulással. Ebben az esetben ingerületen vagy dühösen reagálsz a partnerednek:  „Nem látod, hogy dolgozni próbálok?”

Miért az első opció a nyerő?

A felé fordulás szeretetet és a csapatmunka érzését hozza ki mindkét félből, ami segít megerősíteni egy tartós kapcsolat alapját. Természetesen lehetetlen mindig a partnered felé fordulni. A vizsgálatokból azonban kiderült, hogy azok a párok, akik legalább hat évig együtt maradtak, az esetek 86%-ában egymás felé fordultak. Azok, akik elváltak, csak az esetek 33%-ában tették ezt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves