Quantcast

Gucci 100

Pop-up divatszentélyt nyitott a Gucci Londonban

Pop-up divatszentélyt nyitott a Gucci Londonban
© GUCCI

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő márka lenyűgöző üzlete idén év végéig látogatható.

A korszakalkotó dizájnjairól, valamint a képzelet és a kreativitás határainak feszegetéséről híres Gucci idén ünnepli 100. évfordulóját, ennek alkalmából pedig több meglepetéssel is készültek a divatrajongóknak. A zene és a divat kapcsolatát ünneplő kisfilmjükkel együtt már beharangozták, hogy a centenáriumi kollekció darabjait külön pop-up üzletekben lehet majd megvásárolni – most pedig végre bepillanthatunk a különleges üzletek ajtaja mögé.

Magával ragadó atmoszféra

Kelet-Londonban megnyitotta kapuit a Gucci Circolo Shoreditch pop-up üzlet, ami multiszenzoros élménnyel várja az érdeklődőket. Az üzlet a ghánai-brit építész, Sir David Adjaye OBE egykori otthonában kapott helyet, és elég nehéz szem elől téveszteni: hatalmas, világító Gucci felirat és a márka jellegzetes mintája árulkodik róla, hogy odabent igazi divatszentélybe csöppenhetünk.

Odabent magasztos enteriőr fogadja a látogatókat, faberakásos falak, Gucci-mintás tapéta, plüssbútorok és bársonyfüggöny varázsol magával ragadó atmoszférát a helyiségekbe, méltó környezetet biztosítva a Gucci 100 és az Aria kollekció darabjainak.

A földszinten a márka híres rajongóinak – köztük például Billie Eilish, Phoebe Bridgers vagy Jared Leto – kedvenc dallistáját hallgathatjuk a Listening Lounge-ban, de érdemes végigjárni az egyedi tervezésű könyvesboltot is, ahol a művészet, a divat, a fotózás és persze a Gucci rajongói is találnak a fogukra való olvasmányt.

A keskeny, kanyargós lépcsőt megmászva a Gucci kávézóba jutunk, ahol egy kellemes latte társaságában pihenhetünk meg a Gucci-logós párnák közé süppedve.

Online is átélhetjük az élményt

Azok se csüggedjenek, akik az év végéig nem jutnak el Londonba – a márka egy online platformot is létrehozott az ünneplésére. A Gucci Vault a márka százéves archívumának hihetetlenül ritka darabjait árulja, valamint a tervezők generációit ünnepli, Bianca Saunderstől Gui Rosáig.

„Mindig is a fejemben volt az ötlet, hogy létrehozzak egy állandóan fejlődő helyet, ahol lehetetlen párbeszéd zajlik a különböző alkotóktól és korszakokból származó Gucci-tárgyak között” – mondta Alessandro Michele a Vault elindításakor. „Miért ne lehetne egy kreatívigazgatóval rendelkező divatháznak is egy kifejező, esztétikai és társadalmi témáknak helyet adó tere?”

Forrás: Elle