Quantcast

Designkiállítás a Bálnában

A magyar design 360 fokos fordulatot vesz

A magyar design 360 fokos fordulatot vesz
© Hungarian Fashion & Design Agency

360 Design Budapest néven második alkalommal rendezett idén programsorozatot a Magyar Divat & Design Ügynökség. A Design 360 fokban körülvesz minket – mondják a szervezők, akik online és offline kiállításokkal, tárlatvezetésekkel kerekasztal-beszélgetésekkel várták októberben az érdeklődőket. 

Közel 180 magyar és közép-európai kortárs alkotásnak adott otthont a Bálnában megrendezett, ingyen látogatható designkiállítás.

Építészeti megoldások, funkcionális szobrok, egyedi bútorkollekciók, stílusos és különleges lámpák, művészeti élményt nyújtó lakáskiegészítők – aki ellátogatott a Bálnába, rengeteg élménnyel gazdagodott. Ráadásul a a tereket VR-szemüvegeket felvéve is be lehetett járni, így, aki akarta, egy virtuális valóságba lépve egészen új perspektívából láthatta a kiállítási darabokat.

Ha valaki inkább a kanapén ülve, bort kortyolgatva merül el szívesebben az izgalmasabbnál izgalmasabb tárgyak látványában, megteheti, hogy virtuális sétát tesz a kiállításon: mindez online is látható a 360dbp.com oldalon, 360 fokos gömbpanorámával és virtuális kiállítótérrel, amely miatt a weboldalra látogatók száma is folyamatosan növekszik. Azért is fontos az internet nyújtotta lehetőség, mert így a tárgyak a világ bármely pontjáról felfedezhetők – a formatervezők ismertsége nő, a kiállítás szervezői ezzel is segítik belépésüket a nemzetközi piacra.

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult 2018-ban, hogy a divat- és designágazat szereplőit támogassa. Bata- Jakab Zsófia, az ügynökség vezérigazgatója szerint nagy sikereket értek el, mert számos alkotót megkerestek már bútorgyártással és- kereskedelemmel foglalkozó cégek, Michelin-csillagos éttermek és üzlethálózatok, hogy szeretnének velük együttműködni.

Nemcsak a piac szereplői, a nagyközönség is megismerhette a formatervezőket, amire amúgy nem igazán akad alkalom, ha valaki nem ebben a szakmában dolgozik. A „Meet the Designer” („találkozz a designerrel”) esemény keretében a kiállítás látogatói beszélgethettek az alkotókkal. Aki idén lemaradt róla, ne szomorkodjon, gyorsan tegyen egy virtuális sétát! Színek, formák, belső terek olyan összhatását tapasztalja majd, amit biztosan nem fog elfelejteni. Nemcsak azok számára inspiráló, akik divattal vagy designnal foglalkoznak – az esztétikai élmények elkísérnek a munka és a napi rutin feladatai során is, kreativitást és erőt adnak. Reméljük, kitart ez a hatás jövő októberig, amikor újra mehetünk a Bálnába!