Quantcast

Anxiety

Bella Hadid nyíltan beszélt mentális gondjairól

Bella Hadid nyíltan beszélt mentális gondjairól
© ZapatA/MEGA/GC Images

A modell őszinte vallomást osztott meg követőivel a mentális egészségével kapcsolatos küzdelmeiről.

Korábban soha ilyen őszintén nem beszélt sem a vele készült interjúkban, sem saját közösségi oldalán mentális egészségi útjáról Bella Hadid. A sztármodell azonban most megtörte a hallgatást, és Instagram-oldalán osztott meg egy vallomást követőivel, amire Willow Smith egyik videója inspirálta.

Az énekes egy vele készült interjúban arról a szorongásról beszélt, amit jóformán mindenki érez, de megpróbálja elrejteni. Ezen felbuzdulva döntött úgy Bella Hadid, hogy megoszt egy csokor olyan képet, amelyeken a legnehezebb pillanataiban látható: sírás közben vagy éppen egy infúzióval a karjában, amelyet a 2012-ben diagnosztizált Lyme-kórja kezeléseként kapott. Bella annyit üzent Willow-nak: „Szeretlek téged és a szavaidat. Ettől egy kicsit kevésbé éreztem magam egyedül, és ezért szeretném ezt közzétenni.”

Nem vagy egyedül

A modell előbb idézett pár mondatot Willow videójából, majd a saját érzéseit és tapasztalatait részletezte kendőzetlenül. „Ezek az én mindennapjaim, minden estém. Már néhány éve így van ez. A közösségi média nem a valóság. Mindenkit, aki küzd valamivel, arra kérem, emlékezzen erre. Néha csak azt kell hallanod, hogy nem vagy egyedül. Szóval íme, tőlem neked: nem vagy egyedül. Szeretlek, látlak és hallak. Az önsegítés és a mentális betegségek nem lineáris, szinte olyan, mint egy áramló hullámvasút... van a fent és lent, egyik és másik oldalra is kileng. De szeretném, ha tudnád, hogy mindig van fény az alagút végén, és a hullámvasút mindig megáll egy ponton. (Persze bármikor újra elindulhat, de nekem mindig jó volt tudni, hogy csak néhány nap, hét vagy hónap, és jobb lesz, valamennyire, ha csak egy pillanatra is.) Sokáig tartott, mire ezt megértettem, de elég sok összeomlásom és kiégésem volt már ahhoz, hogy tudjam: ha elég keményen dolgozol magadon, időt töltesz egyedül, hogy megértsd a traumáidat, a kiváltó okokat, az örömeidet és a rutinodat, akkor mindig képes leszel megérteni vagy többet tanulni a saját fájdalmadról és arról, hogyan kezeld azt. Ez minden, amit csak kérhetsz magadtól. Mindenesetre: nem tudom miért, de egyre nehezebbnek érzem, hogy ne osszam meg az igazságomat itt. Köszönöm, hogy láttatok és köszönöm, hogy meghallgattatok. Szeretlek titeket.”

Forrás: Elle