Quantcast

NETFLIX

A véletlen műve, hogy Nicola Coughlan a Bridgerton sztárja lett

A véletlen műve, hogy Nicola Coughlan a Bridgerton sztárja lett
© Shutterstock

Majdnem egy teljesen más Netflix-sorozat arca lett Nicola Coughlan színésznő – kevesen múlt, hogy megkapta a Bridgertonban lévő Penelope Featherington karakterét.

Az idei év egy legjobb kosztümös sorozatának, a Bridgertonnak egyik szereplőjét, a cserfes és „minden lében kanál” Penelope Featheringtont először nem is Nicola Couglan alakította volna – a színésznő ugyanis egy teljesen más sorozat válogatásáról került be a Bridgerton csapatába!

Nem ezt a szerepet akarta

Szerencsére a színésznő egyáltalán nem bánja a dolgot, hiszen nagy esélye van rá, hogy a Bridgerton 3. évadának főszereplője lesz Luke Newtonnal (Colin Bridgerton karaktere) együtt, arról azonban nemrégiben lerántotta a leplet, hogy eredetileg melyik Netflix sorozat szerepére pályázott.

Nicole egy tévéműsorban árulta el, hogy a szintén hatalmas nagy népszerűségnek örvendő Netflix sorozat, a Stranger Things egyik szerepére, mégpedig Robin karakterére pályázott, ám végül nem őt választották a producerek. A Strangers Thingsben lévő Robin karaktere a 3. évadban csatlakozott a stábhoz, mint Steve Harrington munkatársa és legjobb barátja – azóta pedig már tudható, hogy a szerep Maya Hawke színésznőhöz került, aki nem utolsósorban Uma Thurman és Ethan Hawke lánya.

„Pár évvel ezelőtt a Stranger Things egyik szerepére, egészen pontosan Robin karakterére castingoltak. Mint az már köztudott, Maya Hawke kapta a szerepet, amit azonban egyáltalán nem bánok. Sokkal jobban alakítja Robin karakterét, mint azt én valaha is tudtam volna”

– vallja be Nicola Couglan, aki eleinte sokat bánkódott azért, hogy mást választottak helyette, később viszont belátta, hogy nem személyes döntés befolyásolta a producereket.

„Egy jó tanács minden kezdő színésznek: ne bánkódjatok, ha nem ti kaptok meg egy szerepet, inkább tanuljatok belőle és nézzétek meg a filmet! Nem kell személyesnek venni, ha nem titeket választanak, néha be kell látni, hogy más jobban illik egy adott szerepre”

– mondja a színésznő, akinek végül kapóra jött, hogy nem kaptam meg a Stranger Things egyik szerepét, hiszen akkor soha nem lehetett volna belőle Penelope Featherington, akinek rajong a karakteréért.

Érdekesség, hogy eredetileg Maya Hawke sem a Robin szerepére pályázott, de a Stranger Things casting directora, Carmen Cuba behívta a fiatal színésznőt egy olvasói próbára Joe Keery-vel (Steve Harrington karaktere együtt, a két fiatal között pedig olyan nagy volt az összhang, hogy egyből az övé lett a szerep.

Via