Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sorozatmánia

Felháborodtak a Black Mirror nézői, egyre többen pánikolnak az új epizód után

2023. június 29.

1 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

Netflix sorozat szerződés Black mirror technika
Felháborodtak a Black Mirror nézői, egyre többen pánikolnak az új epizód után
© Forrás: Instagram@blackmirror.netflix

Charlie Brooker Black Mirror című sikersorozatának legújabb évada rengeteg nézőt késztetett arra, hogy átgondolja, milyen engedélyeket ad meg egy szolgáltatás elfogadásakor.


A Black Mirror legújabb része sok nézőt felháborított. A szereplők, Salma Hayek, Michael Cera, Annie Murphy és Himesh Patel drámai helyzetbe kerülnek egy olyan tévedés miatt, amit nap mint nap rengetegen elkövetnek: nem olvassák át egy online szolgáltatás megvásárlásakor az általános szerződési feltételeket, amikor elfogadják azokat.

A történet szerint egy átlagos nő azt veszi észre, hogy egy hatalmas streamingszolgáltató az ő életét dolgozza fel egy drámában.

A Black Mirror elgondolkodtatta az embereket

Az epizód megjelenése után a Casino Alpha felmérése szerint 569%-kal megnőtt azoknak a száma, akik a Google-ban rákerestek a Netflix általános szerződési feltételeire.

Bár manapság már jóval tudatosabbak az emberek a jelszavaikat illetően, de a szerződési feltételek átolvasásáról rengetegen hajlamosak megfeledkezni, a sorozat pedig felhívta erre a figyelmüket.

A Black Mirror rendezője, Charlie Brooker azonban leszögezte, hogy a filmnek nem az a célja, hogy az emberekben megerősítse azt a téves elméletet, hogy a technika fejlődése negatívan hat az életükre, hanem az, hogy felhívják a figyelmet a felhasználók viselkedésének hiányosságaira.

black-mirror-elle.hu
Forrás: Instagram@blackmirror.netflix

Mindig fennállt az a veszély, hogy az emberek tévesen egy technika-ellenes sorozatnak tekintik majd a Black Mirrort, ezt pedig frusztrálónak érzem. Nem ez a lényeg, hanem hogy rámutassunk a hibákra. Szóval tudjátok: használjátok tudatosan!

– fejtette ki gondolatait ezzel kapcsolatban a rendező.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves