Quantcast

Sorozatajánló

A 7 legjobb kosztümös sorozat

A 7 legjobb kosztümös sorozat
spanyol-hercegno-elle© Netflix

Nagy rajongója vagy A Bridgerton családnak vagy a Downton Abbeynek? Szerencsére a HBO Max és a Netflix kínál még ezekhez hasonló kosztümös sorozatokat, amelyek szinte lehetetlenné teszik a képernyőtől való elszakadást!

Néha jól esik kiszakadni ebből a világból, igaz? Jó érzés visszautazni egy másik korba. Talán téged is lenyűgöz a királyok, és királynők birodalma, egy bizonyos korszak atmoszférája, vagy még inkább azok a pompázatos ruhák, amelyeket régen viseltek az emberek. Összegyűjtöttünk 7 olyan kosztümös sorozatot, amelyben garantáltan megkapod a romantikus szerelmet, a drámát, az ármányt, és több akár még igaz történeten is alapszik!

Nagy Katalin – A kezdtek

Ha egy szóval kellene leírni: zseniális! A szerelemről álmodozó Katalint Oroszországba küldik, hogy összeházasodjon Nagy Péter fiával, akiről egy-kettőre kiderül: nem éppen leányálom. De semmi vész, erre is van megoldás, egy puccs. Katalin hamar szövetségeseket szerez, és kész elhódítani az országot, hogy cárnő lehessen. A fordulatos történelmi sorozat – ami csak hellyel-közzel igaz történet – egyszerre pajzán, szórakoztató, és egyúttal vulgáris, de mégis függést okoz, ami Elle Fanningnek és Nicholas Houltnak is köszönhető. Az HBO Maxon megtalálod!

A fehér királyné

Ha szereted Philippa Gregory regényeit vagy vonz a 14. századi Anglia, akkor ezzel nem lőhetsz mellé! A Rózsák háborúja idején járunk, mikor Woodville Erzsébet megözvegyül. Még szerencse, hogy egymásba szeretnek  IV. Edward királlyal, így egy-kettőre Anglia királynéja lesz, aminek persze nem mindenki örül. A látványos és gyönyörű sorozat a szerelmes királyi pár mindennapjaiba, családi drámáiba kalauzol bennünket, és ahogy az lenni szokott: senki pozíciója sem biztosított egy ellenségekkel teli udvarban. Az HBO Maxon keresd!

A fehér hercegnő

Amennyiben megtetszik A fehér királyné, akkor a folytatását is ajánljuk! Ugrunk egy kicsit az időben, és a történet középpontjában már Erzsébet lánya áll, aki a legkevésbé sem akart az ellenséges Tudor-házi VII. Henrik felesége lenni, de végül megváltozik a róla kialakult véleménye. Mondani sem kell, a királyi udvar mindig bővelkedik a drámában, és ármánykodásban, így biztosan élvezni fogod szövevényes, romantikus történetet, amit ugyancsak a HBO Maxon találsz meg.

A spanyol hercegnő  

Újabb izgalmakkal, romantikával és szenvedéllyel teli sorozat. Immár a 15. századi Angliában játszódik a történet, és a főszereplőnk nem más, mint a spanyol hercegnő, Aragóniai Katalin, akit hozzáadnak Artúr herceghez. Eleve nehézkesen indul a szerelmük, amit tovább bonyolít a fiatal férfi halála. Ám nem volt nagy ok a szomorúságra, mivel hamar összemelegszik az özvegy a néhai férjének öccsével, VIII. Henrikkel, akiből igen fiatalon lesz király. Habár nagy szerelemmel vágtak bele a házasságba, Henrik szexuális étvágya, és Katalin termékenységi problémái nem kevés konfliktust okoztak. Az HBO Maxon érhető el.

Az Aranykor

Erre a sorozatra azt mondják, hogy a Downton Abbey és A Bridgerton család szerelemgyereke, ami nem véletlen! Az 1882-ben játszódó történet főhőse Marian Brook, aki beköltözik a gazdag nagynénjei New York-i otthonába. Akarata ellenére belekeveredik egy társadalmi háborúba, ami az egyik nagynénje, és annak ismerősei körében zajlik. Ám nem csak ők, hanem a múlt és a jövő is összecsap - hiszen épp zajlik a modernizáció -, miközben a régi és az új gazdagok is harcolnak egymással. Mindez némi intrikával, románccal meghintve, meg nem kevés csillogással és fényűzéssel.  

A castamari szakácsnő

A Netflixen fellelhető spanyol sorozat a 18. századi Madridban játszódik, és egy agorafóbiás szakácsnő, meg egy megözvegyült nemes románcába csöppenünk. Persze sokan nem nézik jó szemmel a titkos szerelmüket, és a herceg édesanyja igyekszik belerondítani a levesükbe egy új friggyel. A történetében találkozik a szex és a gasztronómia, szóval a sorozat nézése közben készítsd be magad mellé a pasidat vagy egy tábla csokit.

Outlander – az idegen

Nem mai sztoriról beszélünk, de méltatlanul figyelmen kívül hagyott, pedig fantasztikus a Diana Gabaldon bestselleréből készült sorozat, ami már a Netflixen is elérhető, ráadásul az új, hatodik évaddal! A főhősnő, Claire Randall megérint egy követ Skóciában, és hirtelen visszautazik az időben. A 17. századi Skóciában villámgyorsan egymásba gabalyodnak a fiatal és jóképű Jamie Fraserrel, így már nem siet vissza a saját idejébe, a férjéhez. Viszont ennyi évaddal elképesztően lebilincselővé, kalandossá és eseménydússá tették a történetet ahhoz, hogy Outlander-fan legyen belőled.

JÖHET MÉG TÖBB FILMAJÁNLÓ?

A 10 legjobb thriller a Netflixen

A 10 legjobb romantikus film a Netflixen

 A 10 legjobb horror a Netflixen