Quantcast

NETFLIX

Minden, amit a Squid Game 2. évadáról tudni lehet

Minden, amit a Squid Game 2. évadáról tudni lehet
© Netflix

Mostmár egészen biztos, hogy érkezik a Squid Game 2. évada!

A világ egyik legjobb drámasorozatának tartott koreai filmsorozat, Squid Game, azaz a Nyerd meg az életed tavaly szeptemberi bemutatója óta, tehát elmúlt fél évben olyan hatalmas népszerűségre tett szert, hogy még a Bridgertont is letaszította a Netflix legtöbbet nézett sorozatainak listájáról – hamarosan pedig bemutatják a második évadot, amiről az utóbbi időben több érdekesség is napvilágot látott.

A disztópikus koreai sorozat egy halom eladósodott emberről szól, akik különböző gyerekjátékokban teszik próbára magukat a milliós fődíjért – akik viszont veszítenek, azok kiesnek és az életükkel fizetnek. A dráma és a thriller sorozatok határmezsgyéjén mozgó Squid Game első évadának fergeteges sikere után nem volt kérdéses, hogy lesz-e folytatás, csak az, hogy mikor.

A legfrissebb információk szerint még jó ideig nem lesz látható a következő évad, ugyanis az első felvonás is két éven át készült – a második forgatásai pedig még el sem kezdődtek, tehát valószínűsíthető, hogy 2023 végénél előbb nem lesz elérhető a Squid Game folytatása. Ennek főként az az oka, hogy a koreai készítők nem számítottak a sorozat világkörű sikerére és ezért nem is gondolkodtak azon, milyen megdöbbentő történettel kellene előállniuk a következőkben.

„Az első évad forgatása előtt 2009 óta, csaknem 10 éven át kopogtattam a filmstúdiók ajtaján, de mindenki elutasította a Squid Game ötletét. Túlságosan bizarrnak találták a projektet, ezek után pedig nem is számítottunk elsöprő sikerre. Épp ezért, a második évad forgatókönyve jelenleg még nincs is kész, de minden ötletet szívesen fogadunk. Folyamatosan olvassuk a YouTube-on és a többi közösségi médián a kommenteket, ezért könnyen lehet, hogy majd pont az egyik rajongó ötlete fog majd megvalósulni a filmvásznon”

– mondja a Squid Game rendezője, Hwang Dong-hyuk.

A filmrendezőnek nincs könnyű dolga, hiszen csak nagyon nehezen lehet felülmúlni az első évad sikereit, állítása szerint azonban mindent el fog követni azért, hogy a folytatás túlszárnyalja az eddig látottakat.

*Vigyázat, spoiler következik! *

Valószínűsíthető, hogy az első évadban szereplő 456 játékos közül nem sokan fognak részt venni a folytatásban, hiszen a vesztes játékosokat megölik, amint kiesnek a játékból – az azonban biztos, hogy Lee Jung-jae, aki a szerencsejátékfüggő nyertes Seong Gi-hun karakterét alakítja, viszont vissza fog térni a filmvászonra. Sok rajongó szerint azonban HoYeon Jung karakterének, Gi-hunnak is szerepelnie kéne a folytatásban, mert az első évadban történő halálát igazából nem lehet biztosan tudni.

„A 067-es játékos (Gi-hun) akár életben is lehetne, hiszen a többi játékossal ellentétben soha nem jelentették be a halálát a filmben. Plusz a hamvasztása előtt egy kés is látható volt a kezében, szóval akár titokban ki is mászhatott abból a fekete dobozból”

– veti fel az egyik rajongó, ám ennek kevés az esélye, hiszen az életét jelképező pénzösszeg a végén hozzáadásra kerül a hatalmas pénzmedencében. A rendező érdekesnek találta a felvetést és említette, hogy ha Seong Gi-hun karaktere nem is, az ikertestvére akár meg is jelenhetne a folytatásban.

*Spoiler vége*

 

Via

Addig is lesz mit nézned!

6 újdonság a Netflixen, amit várunk májusban

A 7 legjobb kosztümös sorozat

A Stranger Things új évadának két részét is Antal Nimród rendezte